Håndmikser test forsidebilde, Anne
FOTO: Testguru

Håndmikser test:– Enkelt å betale for mye

Vi utforsker hva som virkelig skiller de beste håndmikserne fra resten. Er pris en indikator på kvalitet, eller finnes det skjulte perler?

Oppdatert 10. Januar

Best i test håndmikser

Wilfa Smooth Mix

Wilfa håndmikser Smooth Mix
Wilfa’s håndmikser tilbyr utrolig mye for pengene og er vår testvinner i 2024.
Annonselenke

Med bolle

Electrolux Mixmaster

Electrolux Håndmikser mixmaster ESM3300
Denne flotte håndmikseren med bolle frigjør hendene dine under baking – praktisk!
Annonselenke

Batteridrevet

Kitchenaid Go

Kitchenaid håndmikser batteridrevet 5KHMB732EBM
Mye på farten? Da kan Kitchenaid Go være et godt alternativ for deg.

Hva bør du se etter?

Kraftig motor
Håndmiksere med en motorkraft på 400 watt eller mer vil takle tyngre blandinger og ha en lengre levetid.
Jo flere hastighetsinnstillinger, desto mer kontroll vil du få over behandlingen av dine ingredienser.
En pulsfunksjon lar deg forsiktig blande inn ingredienser uten å overarbeide dem.
Et komfortabelt håndtak og en balansert vekt vil gjøre håndmikseren mye mer attraktiv å bruke.
Sørg for at håndmikseren inkluderer både visper og eltekroker. Enkelte modeller inkluderer også mikseboller med stativ.

Håndmikser best i test

Wilfa Håndmikser Smooth Mix

Wilfa’s Smooth Mix er uten tvil den beste håndmikseren vi har testet med tanke på valuta for pengene.
Med håndmikseren fra Wilfa følger det med to visper, to deigkroker og en praktisk utstyrsholder. Vispene og deigkrokene kan enkelt festes til maskinen ved hjelp av utstyrsholderen, noe som gjør håndmikseren svært enkel å oppbevare på en ryddig måte – et stort pluss!
Med sin kraftige 500-watts motor, pisker håndmikseren krem på rekordtid og elter tyngre gjærdeig uten å bli særlig varm eller miste effekt. Alle kontroller er plassert på toppen av håndtaket, noe som gjør den enkel å betjene med én hånd.
Under testing var håndmikseren alltid behagelig å bruke, mye takket være den lave vekten på litt over én kilo.
Wilfa håndmikser Smooth Mix

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Håndmikser test

Electrolux håndmikser EHM3300

Electrolux håndmikser EHM3300 er en populær håndmikser med god grunn: den tilbyr høy ytelse for kun 429 kroner.
Både visper og deigkroker i rustfritt stål følger med den rimelige håndmikseren fra Electrolux, som vi var svært fornøyde med. Selve håndmikseren kjennes solid ut, foruten knappene på toppen av mikseren. Disse kunne gjerne vært litt mer robuste.
Under testing, ble vi veldig imponerte over ytelsen til den rimelige håndmikseren fra Electrolux. Denne pisket krem på kort tid og eltet deig nesten like lett som sine konkurrenter til dobbelte av prisen.
Håndmikseren var ikke spesielt komfortabel, men ikke ukomfortabel heller. Helt midt på treet, med andre ord.
Electrolux håndmikser ehm3300

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Håndmikser test

Bosch håndmikser StyLine MFQ4840

Bosch’s håndmikser er testens sterkeste, som gjør den spesielt godt egnet for elting av deig.
Håndmikseren kan også brukes som en stavmikser og en universalhakker ved kjøp av rett tilbehør. Dette er utrolig praktisk og gjør maskinen mer attraktiv for de som ønsker å spare plass på kjøkkenet.
Når det kommer til komfort, var Bosch’s håndmikser både lett og god å holde i. Dette gjorde maskinen enkel å bruke, sett bort ifra at kun tallene 1, 3 og 5 står markert over bryteren for hastighetskontroll. Dette gjorde det litt kronglete å se hvilken hastighet mikseren var innstilt på.
Som motorkraften tilsier, gjorde denne håndmikseren en kjempejobb ved elting av deig. Pisking av krem gikk også som smurt, noe vi var veldig fornøyde med. Her får du topp ytelse for under tusenlappen.
Bosch håndmikser StyLine MFQ4840

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Håndmikser test

Sam Cook EasyBlend

EasyBlend fra Sam Cook er en håndmikser som vi elsker, men samtidig synes er litt for dyr.
Håndmikseren er laget av rustfritt stål, som gir den en god vekt og en ekslusiv følelse. Selv om vi setter stor pris på dette, forstår vi at en håndmikser i rustfritt stål kan bli for tung for enkelte. Dette er noe å overveie.
Med håndmikseren, følger det med to visper og to deigkroker. Hastighetsbryteren og turboknappen finnes på håndmikserens håndtak, som gjorde de enkle å nå under bruk.
Den kraftige motoren til EasyBlend gjorde pisking av krem til en rask prosess uten søl. Elting av deig gikk også fint, uten at håndmikseren viste noen tegn til overoppheting.
Sam Cook EasyBlend håndmikser

Fordeler

Ulemper

Håndmikser test

SMEG Håndmikser HMF01CREU

Smeg’s retro håndmikser er en av folkets favoritter og det er enkelt å forstå hvorfor: den er fantastisk fin og kommer i syv forskjellige farger.
Håndmikseren til Smeg kommer med to visper og to deigkroker, i tillegg til noe de kaller for optimus-visper. Disse vispene skal være bedre enn de ordinære vispene for å blande sammen kakerøre. Vi i Testguru må si oss enige i dette, selv om det ikke er en særlig stor forskjell.
En annen særegenhet ved denne håndmikseren er at den har en LED-skjerm og ni hastighetsinnstillinger. Vi trodde ikke at ni hastighetsinnstillinger ville være en fordel siden det er så uvanlig, men ble positivt overrasket – her fikk vi god kontroll.
Krempisking gikk fint med Smegs håndmikser, som med de fleste andre modellene i testen. Ved elting av deig, ble maskinen dessverre veldig varm og mistet effekt. Dette er ulempen med en så svak motor.
Smeg håndmikser HMF01CREU

Fordeler

Ulemper

hÅNDMIKSER MED BOLLE TEST

Electrolux håndmikser mixmaster ESM3300

Electrolux ESM3300 har en stor fordel: den kan både brukes som en vanlig håndmikser og festes på det medfølgende stativet og brukes som en liten kjøkkenmaskin.
Dette gjør denne håndmikseren perfekt for de som baker i ny og ne, men samtidig synes en kjøkkenmaskin blir for stort eller for dyrt.
Når plassert på stativet, spinner bollen i motsatt retning som vispene/deigkrokene til selve håndmikseren. Dette ga gode resultater ved krempisking og ved blanding av kakerøre. Elting av deig gikk også fint, foruten at vi måtte løsne deigen fra deigkrokene én gang i starten av prosessen.
Ved kjøp, får du med både to visper og to deigkroker i rustfritt stål.
Electrolux Håndmikser mixmaster ESM3300

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Test av batteridrevet håndmikser

Håndmikser Kitchenaid 5KHMB732EBM

Kitchenaid Go er en av få trådløse håndmiksere på markedet, som gjør den veldig interessant.
Det første vi la merke til var at vi ikke fikk med ett sett med visper og ett sett med deigkroker. Vi fikk kun ett sett med annerledes visper, som tydeligvis skal være en mellomting.
Ved pisking av krem merket vi fort at disse hybrid-vispene fungerte dårligere enn vanlige visper. For referanse, brukte vi dobbelt så lang tid med denne modellen som med testvinneren fra Wilfa.
Elting av gjærdeig med Kitchenaid Go fungerte dårlig, da maskinen skrudde seg av etter under ett minutt. Dette gjøres nok for å unngå overopphetelse og/eller skade på maskinen.
Kitchenaid håndmikser batteridrevet 5KHMB732EBM

Fordeler

Ulemper

Håndmikser test

Cuisine håndmikser fra Europris

Håndmikseren fra Europris inkluderte vi i testen for å se hva de absolutt billigste håndmikserne hadde å tilby.
Som forventet, klarte denne håndmikseren å piske krem til stive topper uten problemer, men slet veldig med elting av deig – motoren på 200 watt var rett og slett ikke sterk nok.
Under bruk kjentes håndmikseren litt vel billig ut, men var overraskende komfortabel å bruke med tanke på prisen.
Håndmikseren kommer med tre visper og to deigkroker, som også er veldig bra med tanke på prisen.
For å oppsummere er denne håndmikseren et godt kjøp hvis du er på et budsjett og kun skal blande sammen lett kakerøre og piske krem.
Håndmikser Europris Cuisine 200w

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Ofte stilte spørsmål

Hvilken håndmikser er best?

Den beste håndmikseren når det kommer til verdi for pengene i 2024 er Wilfa Smooth Mix. Den beste trådløse håndmikseren er Kitchenaid Go, mens den beste håndmikseren med miksebolle er Electrolux mixmaster ESM3300.

Hva er forskjellen på en stavmikser og en håndmikser?

En stavmikser er en håndholdt kjøkkenmaskin som vanligvis består av en lang stang med en blenderkniv i enden. Den brukes for å blande, purere eller knuse ingredienser direkte i en beholder eller gryte. En håndmikser derimot, er også en håndholdt kjøkkenmaskin, men den har roterende visper eller kroker som brukes til å blande, piske eller elte ingredienser i en bolle.

Er en håndmikser verdt pengene?

En håndmikser vil være verdt pengene hvis du ofte utfører oppgaver som pisking, blanding eller lett elting. En god håndmikser er rimelig, tar liten plass, og er ideell for kjøkken med begrenset plass eller for de som ikke baker tungt eller ofte.

Hva kan du lage med en håndmikser?

Med en håndmikser kan du pisket krem, eggedosis, kake- og muffinsrører, lett brøddeig, marengs, glasurer og mye mer.

Bør jeg kjøpe håndmikser eller kjøkkenmaskin?

Hvis du kun skal piske krem og blande inn lett kakerøre, vil en håndmikser være nok. Hvis du baker mye og lager tunge deiger, vil en kjøkkenmaskin være et bedre valg. Les vår kjøkkenmaskin test for å lære mer om kjøkkenmaskiner og deres bruksområde.

Hvilke boller kan jeg bruke med håndmikser?

Du kan bruke de fleste typer boller med en håndmikser, men de beste er brede og litt dype. Glass-, metall- eller plastboller fungerer godt fordi de er stabile og enkle å holde mens du mikser. Unngå veldig små eller veldig flate boller, da ingrediensene kan sprute ut når du mikser.

Hvorfor stole på Testguru?

Erfaring og ekspertise

Testguru har ekstensiv erfaring innen produkttesting. Vårt team av spesialister er dedikert til å forstå hva som utgjør et kvalitetsprodukt, og vi bruker denne kunnskapen for å gi deg de mest nøyaktige vurderingene.

Uavhengighet

Selv om vi mottar inntekter gjennom våre annonselenker, prioriterer vår redaksjon alltid uavhengig av dette. Ingen kan kjøpe seg omtale eller plasseringer i våre tester.

Kommunikasjon med forbrukeren

Vi verdsetter tilbakemeldinger fra våre lesere og brukere. Deres erfaringer og meninger informerer vårt arbeid, og hjelper oss med å forbedre og tilpasse våre tester.

Profesjonelt utstyr

Testguru investerer kontinuerlig i det siste innen teknologi og utstyr for å sikre at våre tester er presise og relevante for dagens forbrukere.

Andre gode håndmiksere

Publisert 10.01.24