Forsidebilde til Termomix vs. Termorobot

Thermomix vs. Termorobot:– Den ultimate duellen

For å gjøre det enklere for deg å velge mellom Thermomix og Termorobot, har vi oppsummert de største forskjellene på de.

Oppdatert 2. Januar
Matlagingsroboter har blitt utrolig populære for sin unike evne til å forenkle matlagingen og spare folk for tid i hverdagen.
Over lang tid har det kun vært én matlagingsrobot på markedet: Thermomix, men nå har det kommet en ny matlagingsrobot på markedet, Termorobot, som har blitt veldig populær blant nordmenn. Hva er forskjellene på disse to, og hvilken er det rette valget for deg?
Tabellen nedenfor vil oppsummere de største forskjellene på de to matlagingsrobotene, mens avsnittene under der igjen vil gå litt mer i dybden på de ulike punktene.

Thermomix

Termorobot

Elting
Koking
Steking
Sous Vide
Blending
Pisking
Skjæring
Emulsifisering
Dampkoking
Røring
Oppvarming
Innebygget vekt
Selv-rengjøring
Fermentering
Slow cooking
Antall oppskrifter
80,000+
600+
Garanti
2 år
5 år
Pris
17,999 kr.
7,999 kr.
Som du ser, er det veldig mye som er likt på de to maskinene, samtidig som det er flere betydelige forskjeller.

Oppskrifter og abonnement

Etter pris, er den største forskjellen på de to matlagingsrobotene hvor mange oppskrifter de har i den digitale kokeboken sin. Thermomix har over 80,000 oppskrifter, mens Termorobot har litt over 600. Begge maskinene kommer ut med flere oppskrifter stadig vekk, men her er det en klar forskjell.
Abonnementet på oppskriftsboken på Thermomix koster 566 kroner i året, mens oppskriftene på Termorobot er gratis og vil fortsette å være gratis.

Hva hvis noe går galt?

Garanti på Thermomix er 5 år på motor og 2 år på slitedeler, mens garanti på Termorobot er 5 år på både motor og slitedeler. Dette er en stor fordel i Termorobot sin favør, da kostnadene fort kan bli høye hvis noe går i stykker, spesielt på Thermomix.
Reservedelene på Termomix er nemlig veldig dyre. Faktisk, så er de nesten dobbelt så dyre. For eksempel, koster en miksebolle til Thermomix 3900 kroner, mens en miksebolle til Termorobot koster 1999 kroner.

Kutting, rasping og riving

Kutting, rasping og riving av grønnsaker, frukt, nøtter og ost er mulig med begge matlagingsrobotene. Med det sagt, kommer disse delene til å koste deg 2499 kroner ekstra på Thermomix (Thermomix Cutter), mens du får de med gratis ved kjøp av Termorobot.
Dette gjør prislappen til Termorobot på 7999 kroner enda litt mer attraktiv, mens totalprisen på Thermomix ender opp på svimlende 20498 kroner. Sett bort ifra disse delene, får du med akkurat samme utstyr/tilbehør på begge matlagingsrobotene.

Temperaturer og karamellisering

Temperaturen på Thermomix kan justeres mellom 37 og 160 grader, mens den på Termorobot kan justeres mellom 37 og 130 grader. I praksis vil du ikke merke noe forskjell her, med mindre du har tenkt til å bruke matlagingsroboten til å lage karamell (karamellisering av sukker som oppnås ved 160 grader). Karamellisering av grønnsaker og frukt vil fortsatt være mulig på Termorobot.

Innebygget vekt

Vekten på Termorobot har en nøyaktighet på ± 1 gram på opptil 5 kilo, mens Thermomix har en nøyaktighet på ± 1 gram på opptil 3 kilo. Maksvekten på Termorobot er på 5 kilo, mens maksvekten på Thermomix er på 6 kilo. Med andre ord, er den innebygde vekten på begge modellene svært god, med små forskjeller som de aller færreste kommer til å legge merke til.

Reisevesker

Reiseveske kan kjøpes til begge matlagingsrobotene, og vil gjøre det veldig enkelt for deg å ta med deg utstyret ditt på hytta (for eksempel) og lagre det på en organisert måte. Begge reiseveskene har plass til selve maskinen, i tillegg til alle de forskjellige delene som følger med. Selv om reisevesken til Termorobot er noen hundrelapper billigere enn den til Termomix, er begge relativt rimelige; 899,– til Termorobot og 1499,– til Termomix.

Språk

For øyeblikket er Termorobot kun tilgjengelig på engelsk, mens Thermomix er tilgjengelig på norsk. Med det sagt, har vi vært i kontakt med Sam Cook, som sier at norsk språk vil være tilgjengelig for nedlastning på Termorobot veldig snart.

Fermentering og Slow Cooking

Fermentering og Slow Cooking er to moduser som kun er tilgjengelig på Thermomix. Hvis du kan tenke deg å lage ting som hjemmelaget yoghurt og ost, og/eller bruke matlagingsroboten din til å langtidskoke kjøtt, er dette absolutt noe å ta i betraktning.

Det var det!

Så, hvilken matlagingsrobot lener du mot? Synes du at det er verdt å betale 17,999 for Thermomix, eller virker det fristende å spare litt penger, og gå for Termorobot? Uansett, så håper vi at vi har gjort forskjellene på de to matlagingsrobotene klare for deg, så du kan ta et valg som du kommer til å være fornøyd med.

Thermomix™

Thermorobot™

Publisert 03.05.24