Bilde til feiemaskin test, løv som ligger på bakken

Feiemaskin test:– Enklere blir det ikke

Vi har feiet grus, løv og sand i flere timer med forskjellige feiemaskiner.

Oppdatert 19. Februar
På tide å bytte ut kost og rake mot en feiemaskin, en gang for alle? I vår feiemaskin test har vi testet de beste manuelle og elektriske feiemaskinene for å gjøre det enklere for våre lesere å ta en informert kjøpsbeslutning.
Vi har vurdert de ulike modellene i testen etter hvor effektive de er til å samle opp diverse avfall på ulikt underlag, hvor store avfallsbeholdere de har, hvor komfortable de er å bruke og hvor enkelt det er å lagre de. La oss finne den rette feiemaskinen for deg, og gjøre rydding av uteplassen lekende lett!

De beste feiemaskinene i 2024

1

Best i test
Kärcher S6 Twin
Gå til anmeldelse

2

Beste budsjett
Kärcher S4 Twin
Gå til anmeldelse

3

Beste elektrisk
Einhell TE-SW
Gå til anmeldelse

1

Manuell feiemaskin best i test

Kärcher feiemaskin S6 Twin

Fordeler

Ulemper

Kärcher S6 Twin er en eksepsjonelt god feiemaskin som skiller seg ut fra sine konkurrenter på flere områder. For det første, er dette den eneste feiemaskinen i sin prisklasse med sidebørster som kan justeres i høyden. I vår erfaring, gjorde denne egenskapen det mye enklere å samle opp ulikt avfall med feiemaskinen.
For eksempel, var det mye enklere å feie opp løv med sidebørstene justert litt opp i høyden. Når vi skulle fjerne grus og sand fra uteplassen, opplevde vi derimot en mye større effekt med sidebørstene senket nærmere bakken.
En annen fordel med S6 Twin, er at den har en utrolig bred valsebørste under selve maskinen, som samler opp alt av rusk som sidebørstene ikke får med seg. Under testing av flere andre feiemaskiner, opplevde vi at de etterlot en stripe med støv og sand etter seg; dette skjedde ikke med S6 Twin, takket være valsebørsten.
Avfallsbeholderen til Kärcher’s S6 Twin på nesten 40 liter er også en av de største vi har vært borte i. Spesielt hvis du har en større uteplass eller planlegger å feie opp voluminøst avfall som løv, vil dette være en kjempestor fordel.
Under bruk var S6 Twin utrolig komfortabel å bruke, takket være et ergonomisk håndtak som du kan endre stillingen på uten å bøye deg ned. Avfallsbeholderen var også veldig enkel å ta ut og sette inn igjen, som vi satt stor pris på. For praktisk oppbevaring av S6 Twin, kan håndtaket klappes helt sammen

2

Beste budsjett

Kärcher feiemaskin S4 Twin

Fordeler

Ulemper

S4 Twin er lillebroren til S6 Twin, som tilbyr flere av testvinnerens tiltalende egenskaper til en brøkdel av prisen. Her får du en svært effektiv feiemaskin med to store sidebørster og en bred valsebørste. Muligheten til å justere sidebørstene i høyden må du derimot klare deg uten.
Ved feiing av løv la vi kjapt merke til at denne ikke var like effektiv som sin storebror, samtidig som den gjorde en bedre jobb enn de fleste andre feiemaskinene vi tidligere hadde testet. Ved feiing av sand og grus fikk den med seg så og si alt, som virkelig imponerte oss med tanke på hvor rimelig den er.
S4 Twin kommer med samme håndtak som S6 Twin, som både kan justeres uten at du trenger å bøye deg ned, og kan klappes helt sammen for oppbevaring på mer plassbesparende vis.
Avfallsbeholderen til S4 Twin er på 20 liter, som vi mener vil holde i massevis hvis du har en mindre uteplass. Hvis du har en stor uteplass derimot, hvor det kan samle seg mye rusk, må du forberede deg på å tømme beholderen med høy frekvens hvis du velger å gå for S4 Twin.

3

Beste elektrisk feiemaskin

Einhell feiemaskin TE-SW

Fordeler

Ulemper

Einhell TE-SW er en elektrisk feiemaskin som vi likte veldig godt av flere grunner. Det første vi la merke til ved testing av denne modellen, var at den var litt mindre fysisk anstrengende å bruke enn de manuelle feiemaskinene fra Kärcher. Dette kommer av at børstene på denne maskinen roterer av seg selv, i motsetning til børstene på manuelle feiemaskiner, som kun roterer når maskinen skyves fremover.
Børstene som roterer til enhver tid gjorde det også mye enklere å rydde opp avfall som lå plassert i hjørner. Med de manuelle feiemaskinene fra Kärcher slet vi litt med dette, som er noe å ta i betraktning før et eventuelt kjøp (hvis rusk har en tendens til å samle seg i hjørnene på din uteplass).
Til tross for at Einhell’s elektriske feiemaskin kun har to sidebørster og ingen valsebørste, var den overraskende effektiv til å rydde opp både sand og grus på uteplassen vår. Her presterte den like bra, hvis ikke enda litt bedre enn testvinneren vår. Når det kommer til oppsamling av løv derimot, var den ikke like effektiv som vi hadde håpet på. Den fikk med seg en god del løv, men la også veldig mye igjen. Her presterte den litt verre enn Kärcher’s S4 Twin.
Håndtaket på Einhell’s feiemaskin kan legges helt sammen, som er veldig praktisk ved lagring. Med det sagt, kan det ikke justeres utover dette, som var noe vi savnet under testing. Avfallsbeholderen på Einhell’s feiemaskin har et volum på 20 liter, som er stort nok for opprydding av mindre uteplasser. Beholderen var ganske enkel å løfte ut og sette på plass igjen, men må inn på et spor som kan være litt vrient å treffe til tider.
En ting å bemerke seg er at det verken følger med batteri eller lader ved kjøp av Einhell’s elektriske feiemaskin. Under vår testing brukte vi et 2,5AH batteri som varte oss i litt over en haltime. Hvis du er på et budsjett eller ikke kan se for deg å bruke feiemaskinen over lengre perioder enn dette, hadde vi anbefalt å gå for denne batteripakken (320,– hos Bauhaus). Hvis du har en større uteplass, kan vi anbefale 5.2AH batteripakken, som vil gi en batteritid på godt over en time (1295,– hos Bauhaus).

Ofte stilte spørsmål

Hva er en feiemaskin?

En feiemaskin er et rengjøringsverktøy som skyver avfall inn i en avfallsbeholder ved hjelp av roterende børster. Feiemaskiner blir ofte brukt til å feie gater, fabrikkområder, parkeringsplasser, lagerbygninger og andre store utendørs områder.

Hva er den beste feiemaskinen?

Den beste feiemaskinen er Kärcher S6 Twin fordi den har en stor avfallsbeholder på 38 liter, sidebørster som kan justeres i høyden, en effektiv valsebørste og et komfortabelt håndtak.

Hvordan bruker jeg en feiemaskin?

Start med å skyve feiemaskinen foran deg i et jevnt tempo for å la børstene samle opp skitt og avfall i avfallsbeholderen. Det anbefales å bevege seg i systematiske baner for å være sikker på at man får med seg alt rusket. Når avfallsbeholderen blir full, må du tømme den og sette den tilbake i feiemaskinen igjen.

Kan jeg bruke en feiemaskin til opprydding av våte områder?

Det er generelt sett ikke anbefalt å bruke en feiemaskin på våte underlag eller for å fjerne væsker, da det vil ha liten effekt og kan føre til skade på maskinen.

Bør jeg kjøpe en manuell eller en elektrisk feiemaskin?

Om du bør kjøpe en manuell eller en elektrisk feiemaskin, avhenger av dine personlige behov. Hvis du vil spare penger, bør du gå for en manuell feiemaskin. Hvis du vil ha en feiemaskin som er mindre krevende å bruke, eller planlegger å bruke den mye i hjørner, bør du gå for en elektrisk variant.

Hvordan testet vi?

Vi testet de ulike feiemaskinene i vår test ved å utplassere identiske mengder med grus, sand og løv, for så å se hvor mye av dette avfallet de klarte å samle opp i avfallsbeholderen sin ved første passering. Vi passet på å alltid holde lik fart ved bruk av feiemaskinene for å gi alle modellene et likt utgangspunkt. Komfort, størrelse på avfallsbeholder, pris og lagringsvennlighet ble også tatt i betraktning, men var ikke avgjørende faktorer på lik linje som deres effektivitet.
Publisert 19.02.24