Forsidebilde: varmeteppe test
KLAR VINTERFAVORITT: Det er lite som slår et komfortabelt varmeteppe på en kald vinterkveld.

Varmeteppe test:– Redningen er her!

Vi har testet populære varmetepper og funnet de beste modellene for å hjelpe deg holde varmen i vinter.

Oppdatert 14. Januar

Varmeteppe best i test

Beurer HD 75

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.
Annonselenke

Andreplass

re. varmeteppe

Re varmeteppe i fleece
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.
Annonselenke

Budsjett

Varmeteppe Biltema

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.
Annonselenke

Hva bør du se etter?

Flere temperaturinnstillinger
Gir deg fleksibilitet til å justere temperaturen etter personlige preferanser og behov.
Viktig sikkerhetsfunksjon som forhindrer brann eller skade på teppet ved eventuell overoppheting.
Med dagens strømpriser, vil det være en fordel med et varmeteppe som trekker lite strøm.
Timerfunksjonen kan spare strøm for de som kan glemme å skru av varmeteppet sitt.
Et varmeteppe som kan vaskes i maskin vil være enklere å holde hygienisk og rent. Høyere temperaturer vil drepe mer midd, som er en klar for de med allergi.

Varmeteppe best i test

Beurer varmeteppe HD 75

Dette myke varmeteppet fra Beurer kan være akkurat det du ser etter denne vinteren.
Teppet har 6 temperaturinnstillinger, ble varmt på under ti minutter og fordelte varmen jevnt over hele tepper ved testing.
Overflaten til teppet er av fleece, som gjør det utrolig komfortabelt og mykt i kontakt med huden.
Modellen vi testet var i en kremet brun farge, som Beurer selv kaller for gråbrun. Hvis denne fargen ikke er helt til din smak, finnes teppet også i flere andre farger, som mørk grå, hvit og marineblå.
Rengjøring av teppet var enkelt og bekymringsfritt, da kontrollenheten var veldig enkel å ta av.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Varmeteppe test

Re varmeteppe i fleece

Varmeteppet fra Re er en litt rimeligere modell som vil være et stilig tilskudd til ethvert hjem.
Vi likte spesielt godt den svarte kontrolleren til dette varmeteppet, da den ga teppet et mer moderne utseende og ikke tiltrakk seg så mye oppmerksomhet.
Under testing ble teppet varmt på under ti minutter og klarte å distribuere varmen på en jevn og god måte. Overflaten av fleece gjorde teppet mykt og godt å krype under.
For å spare strøm, skrur dette varmeteppet seg av etter tre timer. Hvis du kun bruker det i korte perioder, vil dette være et pluss. Hvis du har tenkt til å sove med varmeteppet ditt, vil dette skape problemer.
Denne modellen fra Re finnes kun i svart. Hvis du ønsker et hvitt varmeteppe fra Re kan du ta en nærmere titt på Re. Luxury.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Varmeteppe test

Varmeteppe Biltema

Når det kommer til valuta for pengene, vil varmeteppet fra Biltema være ditt beste alternativ.
Det første vi la merke til ved testing av dette teppet, var at den hadde en nedtellingsklokke som lar deg skru av teppet etter det har gått 1-9 timer. Dette er kjempepraktisk, og en funksjon som vanligvis kun finnes på dyrere varmetepper.
Under bruk, kjentes teppet mykt og deilig ut, selv om det ikke var like komfortabelt som Beurer’s varmeteppe og Re’s varmeteppe.
Knappene med tekst og den tydelige skjermen gjorde teppet veldig enkelt å kontrollere. Oppvarming av teppet gikk ett minutt raskere enn testvinneren fra Beurer, som utgjør et stort pluss for de ekstra kalde.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Varmeteppe test

Rubicson varmeteppe

Rubicson’s varmeteppe er et litt tyngre teppe, perfekt for kveldsbruk når du vil slappe litt ekstra godt av.
Den høyere vekten i kombinasjon med teppets myke fleece-overflate er virkelig en behagelig kombinasjon. Med ni ulike temperaturinnstillinger kan du også tilpasse varmen til å bli helt perfekt for dine behov. Dette teppet var kjempegodt å krype under!
Når det kommer til fargevalg, tilbyr Rubicson kun den mørkegrå varianten vi testet. Selv om hadde likt å se teppet i andre farger også, likte vi den mørkegrå fargen veldig godt.
Kontrolleren til teppet var veldig enkel å forstå seg på. Dette har vi den tydelige LCD-skjermen og de store knappene med tekst å takke for.
Rubicson’s varmeteppet gjorde det utrolig bra i vår vasketest, og så like flott ut etter vask, som før.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Varmeteppe test

Point varmeteppe: Soothing Heat

Etter å ha krøpet under Point’s Soothing Heat varmeteppe, vil den kalde temperaturen ute raskt bli til et fjernt minne.
Dette varmeteppet er både romslig og silkemykt, noe som gjør det til et perfekt valg for å nyte både alenetid og dele koselige øyeblikk med en spesiell person
Temperaturen til teppet kan justeres med den medfølgende kontrolleren, som er en av testens mest brukervennlige. Etter vi slo på Point’s varmeteppe, ble det raskt varmt fra kant til kant.
Som alle de andre teppene i vår varmeteppe test, kan dette vaskes i maskin. Etter tørking, så teppet like fint ut som da vi først fikk det.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Varmeteppe test

OBH Nordica varmeteppe: Cozy Hug

Cozy Hug fra OBH Nordica er et luksuriøst varmeteppe som virkelig lever opp til navnet sitt. Ikke bare er dette teppet laget av et fløyelsmykt materiale, men det blir også varmt og godt på under 8 minutter, helt ut til kantene.
Mens de andre modellene i testen lar deg skru av teppet etter 1-9 timer, lar teppet fra OBH Nordica deg skru av teppet etter 10-90 minutter. For de som bruker varmeteppet sitt kun litt av gangen, vil dette være en fordel. For de som pleier å bruke det over lengre tid, kan det imidlertid være en ulempe.
OBH Nordica’s varmeteppe kan vaskes i vaskemaskin på opptil 40 grader, som gjør det enkelt å holde teppet rent og pent. Fjerning av kontrollenheten før vask var enkelt og greit, akkurat som med de andre teppene i vår varmeteppe test.

Fordeler

Ulemper

Annonselenke

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å bruke varmeteppe?

Ja, varmetepper er trygge å bruke så lenge man følger instruksjonene fra produsenten. Moderne branntepper har både automatisk avstengning og overopphetingsbeskyttelse som standard av sikkerhetsmessige årsaker.

Er det OK å sove med et varmeteppe?

Ja, det er generelt OK å sove med et varmeteppe så lenge teppet har beskyttelse mot overoppheting og automatisk avstengning.

Hva er det beste varmeteppet?

Det beste varmeteppet i 2024 er Beurer’s HD 75, da det varmes opp raskt og jevnt, kommer i mange fine farger og selges til en rimelig pris.

Hvor mye strøm bruker et varmeteppe?

Et varmeteppe bruker vanligvis mellom 15 og 115 watt med strøm, avhengig av størrelse og varmeinnstilling. Varmetepper er ofte energieffektive sammenlignet med andre oppvarmingsmetoder.

Kan man vaske et varmeteppe?

Ja, varmetepper kan vaskes så lenge alle elektriske komponenter fjernes fra teppet før vask. Følg bruksanvisningen for ditt varmeteppe for å se hvordan dette gjøres.

Hvordan vaske Beurer varmeteppe?

For å vaske et Beurer varmeteppe må du fjerne kontrollen og strømledningen, vaske teppet forsiktig i maskin på en skånsom syklus ved lav temperatur (30 grader), og tørke det flatt. Følg alltid spesifikke instruksjoner gitt av Beurer.

Hvordan fungerer et elektrisk varmeteppe?

Elektriske varmetepper bruker innvevde varmeelementer som jevnt fordeler varme over teppet når det er slått på. Varmen på disse varmeelementene kan ofte reguleres i flere trinn med en kontroll og/eller en app.

Er varmetepper brannfarlige?

Nei, moderne varmetepper er ikke brannfarlige så lenge man følger produsentens instruksjoner. Sørg for at ditt brannteppe har overopphetingsbeskyttelse for å være sikker på at det ikke er brannfarlig.
Publisert 14.01.24