Forsidebilde til riskoker test, mann som tar ferdigkokt ris ut av riskoker

Riskoker test:– Akkurat som på restaurant?

Å koke ris til perfeksjon er ingen enkel oppgave, med mindre du har en god riskoker.

Oppdatert 14. Februar
Er du lei av å aldri få til risen? Vi forstår frustrasjonen din, og har testet utallige riskokere på leting etter den beste og enkleste måten å lage ris på. I vår riskoker test har vi vurdert ulike modeller etter hvor god ris de lager, hvor mye ris de har plass til, hvor enkle de er å bruke, og hvor mange praktiske funksjoner de har. La oss avsløre resultatene og finne den rette riskokeren for deg.

De beste riskokerne i 2024

1

Best i test
Wilfa Inari RC-5S
Gå til anmeldelse

2

Beste multicooker
The Risotto Plus™
Gå til anmeldelse

3

Beste premium
Zojirushi NS-ZCC10
Gå til anmeldelse

4

Beste til mikro
Lékué riskoker
Gå til anmeldelse

5

1

Riskoker best i test

Wilfa riskoker RC-5S

Fordeler

Ulemper

Wilfa’s RC-5S er en liten riskoker av rustfritt stål som selges til en rimelig pris og koker både hvit og brun ris til perfeksjon på under en halvtime. Den ferdigkokte hvite risen fra Wilfa’s riskoker var lett, luftig og myk med en glinsende overflate. Den brune risen hadde en lett, men behagelig tyggemotstand og en rik og god smak.
Takket være den avtagbare strømledningen, kan du sette Wilfa’s riskoker rett på bordet så fort risen er ferdig. Dette gir deg én bolle mindre å rengjøre etter middagen, som vi vet at mange vil sette pris på.
Så fort risen er ferdigkokt, vil Wilfa’s riskoker fortsette å holde risen varm og god i 40 minutter.
Rengjøring av riskokeren tok kort tid, takket være det praktiske non-stick belegget og et lokk som kan settes rett i oppvaskmaskinen.
Ut av alle riskokerne vi har testet, er dette den eneste kokeren som kommer med fem års garanti. Hvis du kjøper Wilfa’s riskoker, kommer den med andre ord til å vare deg i mange år fremover.

2

Beste multicooker

Sage BRC600 The Risotto Plus™

Fordeler

Ulemper

The Risotto Plus™ er stor nok til å tilberede ris til selv større sammenkomster og produserte noen av de beste porsjonene med ris vi noen sinne har smakt. Ikke bare var risen fra The Risotto Plus™ luftig og delikat, men den var også helt jevnt kokt.
I tillegg til å koke helt fantastisk god ris, kan du bruke The Risotto Plus™ som en slow cooker, en dampkoker, og til å tilberede risotto uten omrøring. Den inkluderte dampkurven av rustfritt stål var av høy kvalitet og fungerte utmerket til å dampe poteter og brokkoli. For å teste slow cooker funksjonen, bestemte vi oss for å tilberede en tradisjonell Bacalao. Det endelige resultatet var vanvittig smakfullt og tilfredsstilte alle i testpanelet med god margin. Gryten var enkel å rengjøre takket være det heldekkende non-stick belegget.
For å nøyaktig kunne sammenligne kvaliteten på risotto laget med The Risotto Plus™ med en laget for hånd, brukte vi samme oppskrift og tilberedte én for hånd og en med The Risotto Plus™. Under smakstesten ble vi virkelig overrasket, da den rørefrie risottoen laget med The Risotto Plus™ nesten var like god som den vi hadde brukt 30 minutter på for hånd.
Hvis vi må trekke frem en ulempe med The Risotto Plus™, så er det at vi savner en timerfunksjon ved dampkoking og slow cooking. Siden vi enkelt kan sette på en nedtellingsklokke på telefonen, er det imidlertid ikke en særlig stor ulempe.
Akkurat som riskokeren fra Wilfa, har denne kokeren en avtagbar strømledning for servering fra selve riskokeren og en praktisk hold-varm funksjon.
Hvis du er på jakt etter kun en riskoker, er det vanskelig å rettferdiggjøre den stive prislappen til The Risotto Plus. Hvis du derimot er en stor fan av risotto eller kan se for deg å bruke kokeren som en slow cooker og/eller dampkoker i tillegg, er oddsene gode for at du kommer til å bli storfornøyd.

3

Beste premium

Zojirushi Japansk riskoker NS-ZCC10

Fordeler

Ulemper

Zojirushi NS-ZCC10 er den aller beste riskokeren vi har testet, som hadde vunnet vår riskoker test hvis den hadde kostet litt mindre.
Den største fordelen med denne riskokeren er at den har en mikrochip som finjusterer temperatur og koketid i henhold til ristype og mengde av ris. Dette gjør det virtuelt umulig for deg å gjøre noe feil og forsikrer om perfekte resultater, hver eneste gang.
Den japanske riskokeren har flere ulike innstillinger, som gir nyttig informasjon til mikrochipen; hvit ris, sushi-ris, blandet ris, søt ris, brun ris og halvbrun ris, grøt, mykere ris og hardere ris. Vi testet ut innstillingene for hvit ris, sushi-ris og brun ris, da dette var de ristypene vi hadde.
Den hvite risen ble perfekt kokt og hadde en fløyelsmyk tekstur. Sushi-risen hadde akkurat den rette klebrigheten og fastheten som kreves for å lage god sushi, som vi ble enda mer imponert over. Den brune risen hadde en lett bitemotstand og en rik og nøtteaktig smak.
De praktiske målestrekene for ulike ristyper på innsiden av risgryten gjorde det enkelt å måle opp korrekt mengde med vann og ris. Vi satt også stor pris på det avtagbare lokket som var lett å rengjøre, og at gjenværende koketid sto på skjermen til enhver tid.
Noe å bemerke seg er at det kan ta opptil en time å koke risen i Zojirushi’s riskoker, med mindre du kjører den på et hurtigprogram. Med tanke på hvor god ris den lager, venter du allikevel ikke forgjeves.

4

Beste til mikrobølgeovn

Lékué riskoker

Fordeler

Ulemper

Hvis du er ute etter en rimelig riskoker for bruk i mikrobølgeovnen, vil riskokeren fra Lékué være et utmerket alternativ.
Det første vi la merke til ved testing av denne riskokeren, var at den kokte risen mye kjappere enn de andre kokerne i testen. Faktisk, ble risen ferdig på kun tre minutter. Risen ble nesten like god som risen fra de elektriske riskokerne i testen også, som vi virkelig ikke forventet.
En annen fordel med denne riskokeren er at den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette vil spare deg for både tid og krefter i det lange løp.
Bunnen på riskokeren er laget av BPA-fri plastikk, mens silen på toppen er laget av silikon. Hvis det fortsatt er vann igjen i riskokeren etter koking, kan du snu silen på hodet og enkelt helle ut det resterende vannet. Enklere enn dette blir det ikke, eller hva?

5

Beste mini riskoker

Champion Mini 0,6L

Fordeler

Ulemper

Riskokeren fra Champion gjør det enkelt å tilberede opptil fire porsjoner med ris, samtidig som den tar opp lite plass på kjøkkenbenken. Bor du litt mindre? Da er sannsynligheten høy for at denne riskokeren er perfekt for deg.
Den ferdigkokte risen fra Champion’s riskoker ble luftig, myk og smakfull. Det var heller ingen ris som satt fastbrent i bunnen av risgryten, som vi opplevde stadig vekk under testing av andre riskokere i samme prisklasse. Selv koking av brun ris ga ganske gode resultater.
Etter at risen var ferdigkokt ble hold-varm funksjonen aktivert automatisk. Selv om dette er en nokså standard funksjon, satt vi stor pris på at den var til stede på en så liten og rimelig modell som denne.
Takket være non-stick belegget i risgryten og et lokk som kunne vaskes i oppvaskmaskinen, gikk rengjøringen av Champion’s riskoker unna i en fei.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fungerer en riskoker?

En riskoker fungerer ved å varme opp ris og vann til temperaturen i riskokeren overstiger 100 grader celcius. Riskokeren vet at risen er ferdig og har absorbert alt av vannet så fort temperaturen overstiger 100 grader fordi vann ikke kan bli varmere enn 100 grader, men ris kan det.

Er en riskoker verdt pengene?

Ja, en riskoker kan være verdt pengene hvis du ønsker å øke kvaliteten på risen du lager hjemme eller ønsker å lage den på en enklere måte.

Hvordan bruke en riskoker?

Tilsett ris og vann i riskokeren, sett på lokket, velg riktig innstilling for din ristype (hvis du har dette alternativet) og trykk på start. Når risen er ferdig, vil riskokeren stanse av seg selv og fortsette å holde risen varm. Så enkelt er det!

Må jeg skylle risen før jeg bruker riskoker?

Ja, det er anbefalt å skylle risen før du bruker en riskoker for å fjerne overflødig stivelse. Hvis ikke du skyller risen, kan den bli klebrig eller klumpete. Skyll risen i en finmasket sil, mens du rører lett rundt i den med fingrene eller en skje.

Hvor lang tid tar det å koke ris i en riskoker?

Tradisjonelle riskokere kan koke ris på omtrent tretti minutter, mens riskokere til mikrobølgeovnen kan koke ris på så kort tid som tre minutter. Koketiden kan variere avhengig av hvor mye ris og vann som tilsettes i riskokeren.

Hva er den beste riskokeren?

Den beste riskokeren er Zojirushi’s japanske riskoker med innstillinger for ulike ristyper, fuzzy-logic mikrochip som justerer for menneskelige feil og mye mer. Den beste budsjett riskokeren er Wilfa’s Inari riskoker.

Andre gode riskokere

Tabell for sammenligning

Dra tabellen til høyre for å se mer.

WILFA RC-5S

Sage BRC600

Zojirushi NS-ZCC10

Lékué riskoker

Champion Mini
Pris 439,– 1846,– 2899,– 299,– 349,–
Kapasitet 1,0L 3,7L 1,0L 1,0L 0,6L
Garanti 5 år 2 år 1 år 2 år 2 år
Effekt 400W 760W 680W 300W
Non-stick
Flere innstillinger
Publisert 14.02.24