forsidebilde til pepperkvern test
ILLUSTRASJON: Anne Hansen / Testguru

Pepperkvern test:– Gå for kvalitet

Etter å ha testet over 30 pepperkverner, ser vi en klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

Oppdatert 24. Januar
På jakt etter den perfekte pepperkverna? Vi har testet populære pepperkverner for å finne ut av hvilke modeller som er verdt pengene til våre lesere, og hvilke modeller som ikke er det.
I vår vurdering har vi lagt vekt på hvor effektive de var til å kverne pepper, hvor komfortable de var å bruke og hvor enkelt det var å justere på kvernas malingsgrad. La oss ta en titt på modellene som kom best ut i vår pepperkvern test for året 2024.

De beste pepperkvernene i 2024

1

Best i test
Peageut Paris u’Select
Gå til anmeldelse

2

Beste elektrisk
Peugeot Elis Sense
Gå til anmeldelse

3

Beste design
Le Creuset pepperkvern
Gå til anmeldelse

4

Beste budsjett
Rosendahl pepperkvern
Gå til anmeldelse

5

Beste premium
Georg Jensen Alfredo
Gå til anmeldelse

6

1

Beste pepperkvern

Peugeot pepperkvern: Paris u'Select

Fordeler

Ulemper

Paris u’Select er den mest populære kverna til Peugeot, som brukes av profesjonelle kokker over hele verden. Hvis du er ute etter den aller beste pepperkverna, er dette kverna vi anbefaler for deg.
En stor fordel med Peugeot’s pepperkvern er det brukervennlige u’Select systemet, som lar deg velge mellom ulike malingsgrader ved å vri på bunnen av kverna; fra fint pulver til grove pepperflak. Dette systemet gjør det enkelt for alle rundt middagsbordet å pepre maten sin etter egen personlige preferanse.
Kverna fra Peugeot koster litt mer enn mange andre kverner, men vil nok vare deg livet ut hvis du tar godt vare på den. For å undertreke pepperkvernas høye kvalitet, leveres den med en 5 års garanti på kverna og en livstidsgaranti på den keramiske kvernemekanismen. Etter å ha lest litt på nettet, fant vi også frem til tonnevis av anmeldelser som tilsier at Peugeot’s pepperkverner fungerer like fint etter over ti års bruk.
For å kunne passe inn i ethvert stilfullt kjøkken, kan Peugeot’s pepperkvern kjøpes i flere flotte farger. Naturtre, blank hvit, sjokoladebrun og grafitt er noen av våre favoritter, for å nevne noen. Alle kvernene er laget av fransk bøktre av høyeste kvalitet, uavhengig hvilken farge du velger. Hvis du er på utkikk etter en større kvern, kan Paris U´Select 40 cm være et godt alternativ for deg.
Formen på Peugot’s pepperkvern gjør den svært komfortabel å bruke og gir den et sofistikert utseende som vil ta seg godt ut på ethvert middagsbord.

2

Beste elektriske pepperkvern

Peugeot elektrisk pepperkvern med lys: Elis Sense U´Select

Fordeler

Ulemper

Hvis du er på utkikk etter den beste elektriske pepperkverna, vil du bli svært fornøyd med denne modellen fra Peugeot.
Det første vi la merke til når vi testet denne pepperkverna, var at den hadde en touch-pad på toppen, i stedet for en fysisk knapp. Dette gjorde kverna utrolig behagelig å bruke. I vår erfaring, var det også enklere å kverne presise mengder pepper med denne kverna, kontra en manuell kvern.
Under bruk vil det tennes et lys under kverna, som gjør det veldig enkelt å se akkurat hvor mye pepper du tilsetter i maten. Dette er utrolig praktisk, spesielt for de som har litt nedsatt syn eller foretrekker en lunere belysning i hjemmet.
Malingsgraden på pepperet kan enkelt justeres ved å vri på bunnen av kverna – Peugeot’s u’Select system. De seks ulike innstillingene er tydelige markerte og enkle å finne frem til, som vi satt utrolig stor pris på.
Det gjennomsiktige glasskammeret på pepperkverna, gjør det veldig enkelt å se når det er på tide å etterfylle med nye pepperkorn. I tillegg til å være praktisk, tilfører dette glasskammeret også litt ekstra eleganse til kverna, som ellers er laget av slitesterkt rustfritt stål.

3

Beste design

Le Creuset pepperkvern

Fordeler

Ulemper

Le Creuset er elsket av mange for sine flotte kjøkkenredskaper i knæsje farger, akkurat som denne pepperkverna. Hvis du er ute etter en pepperkvern som virkelig kommer til å skille seg ut på spisebordet, kan dette være kverna for deg.
Pepperkverna fra Le Creuset er utstyrt med en keramisk kvern, som maler pepperkornene til perfekt størrelse på kort tid. Grovheten på kverna kan justeres med en liten skrue, som vi synes fungerte fint, selv om vi likte Peugeot’s løsning for justering av grovhet enda bedre. Til tross for at kverna er laget av hard plastikk, lå den komfortabelt i hånden og var veldig god å bruke.
Modellen vi testet var i fargen «Volcanic», som vi elsket utseendet på. Hvis du kunne tenkt deg denne pepperkverna i en annen farge, vil du bli glad for å høre at den også kan kjøpes i 13 andre farger. Av disse foretrekker vi spesielt Azure, Carribean og Nectar, selv om hver farge har sin unike sjarm.
Hvis du foretrekker en større variant, kan du ta en titt på Le Creuset’s store pepperkvern. Fordelen med denne kverna er at du får plass til mer pepper i den og at den klarer å kverne mer pepper av gangen. Ulempen med denne er at den kun kan kjøpes i fire farger: Volcanic, Cerise (mørk rød), Black og Matte Black.

4

Beste budsjett

Rosendahl Grand Cru pepperkvern

Fordeler

Ulemper

Pepperkverna fra Rosendahl har blitt svært populær i Norge, og er den eneste pepperkverna i testen som kverner pepper fra toppen. Synes du det er irriterende å konstant få pepper på middagsduken? Da kan denne kverna være akkurat den du har sett etter.
Den gjennomsiktige glassbeholderen på denne pepperkverna gjør det utrolig enkelt å holde oversikt over når kvernen må fylles med nye pepperkorn. Dette glasset kan også vaskes i oppvaskmaskin på opptil 55 grader, som gjør rengjøringen til en lek.
Ved å vri på et lite hjul på toppen av pepperkverna, kan du enkelt justere hvor grovt eller fint du ønsker at pepperes ditt skal males. Vi synes at dette fungerte fint, men foretrekker fortsatt Peugeot’s mer intuitive «u’Select»-system for justering av grovhet.
En stor fordel med Rosendahl’s pepperkvern er at den kommer med 25 års garanti. En mindre ulempe med Rosendahl’s pepperkvern, er at den ikke er fullt så komfortabel å bruke som de andre kvernene i testen; dette skyldes både at den delen av kverna du holder i er laget av glass og ikke har særlige runde, ergonomiske kanter.

5

Beste premium

Georg Jensen Alfredo

Fordeler

Ulemper

Pepperkverna fra Georg Jensen skiller seg fort ut med sitt elegante utseende, som vil gi ethvert kjøkkenet et mer moderne og sofistikert preg. I tillegg til å være vakker, kverner den også store mengder med pepper av identisk størrelse for hver sveiv med kverna. Dette forteller oss at dette er en god keramisk kvern.
Malingsgraden på pepperet kan justeres med en liten skrue på undersiden av kverna. Vi synes dette fungerte relativt greit, selv om vi savnet u’Select systemet fra Peugeot pepperkvernene.
Til tross for at pepperkverna har en litt glatt overflate av polert rustfritt stål, var den overraskende komfortabel å bruke. Spør du oss, synes vi at kverna ser så flott ut i sin skinnende prakt at vi kan akseptere at den kan oppleves som en smule glatt ved bruk.

For å forsikre deg om at denne kverna kommer til å vare deg i mange år fremover, kommer pepperkverna fra Georg Jensen med 10 års garanti. Selv om denne pepperkverna ble kåret til vinneren i vårt premiumsegment, synes vi at 1300 kroner er et godt kjøp for et sett med både salt- og pepperkvern i så høy kvalitet. Anbefales!

6

Beste budsjett

Peugeot Bistro 10 cm

Fordeler

Ulemper

Bistro er den minste og billigste pepperkverna fra Peugeot, som vi kan anbefale til alle som bor litt mindre og ønsker seg en kvalitetskvern.
Bistro er laget av fransk bøktre – som alle andre pepperkverner fra Peugeot – og er tilgjengelig for kjøp i 8 forskjellige farger. For de som foretrekker nøytrale farger, kan blank hvit, matt sort, naturtre og grafitt være attraktive alternativer. For de som setter pris på litt mer farge, kan Red Passion eller Pacific Blue falle i smak.
Til tross for sin beskjedne størrelse, er Bistro like effektiv til å kverne store mengder med pepper som sin storebror, Paris u’Select. Når det kommer til justering av malingsgrad, må dette gjøres ved å vri på toppskruen til kverna. En strammere skrue vil gi mer finmalt pepper, mens en løsere skrue vil gi større flak.
Bistro pepperkvern kommer med fem års garanti og en livstidsgaranti på den keramiske kvernemekanismen. For litt over 200 kroner, kan du altså få en kvern som ikke bare fungerer bra, men også vil vare deg i mange år fremover.

Andre gode pepperkverner

Hva bør du se etter?

Justerbar grovhet med spor

De aller fleste pepperkverner nå til dags gir deg muligheten til å endre på grovheten på pepperet som blir malt. I vår erfaring, er det best å gå for en kvern som lar deg justere grovheten på pepperet ved å vri på bunnen av kverna, fremfor en kvern som krever justering med en liten skrue. Pepperkvernene med en skrue for justering av grovhet, vil nemlig løsne over tid, som vil endre på grovheten til det malte pepperet. I tillegg, vil det også være vanskelig å anslå hvor grovt eller fint pepperet vil være med slike pepperkverner, uten å faktisk prøve ut de forskjellige gradene til skruen.

Stor nok kapasitet

Sørg for at pepperkverna du har tenkt til å kjøpe har plass til nok pepper for å dekke dine behov. Hvis du er en person som bruker veldig mye pepper, bør du kanskje velge en større modell, som Peugeot Paris U’Select 40 cm. Hvis du kun peprer maten din i ny og ne, kan det imidlertid holde med en mindre kvern, som Peugeot’s Paris u’Select 22 cm.

Lang garanti

Vi anbefaler alle våre lesere å velge en pepperkvern som kommer med en lang garanti, for å unngå å kjøpe en ny med det første. Pepperkvernene til Peugeot, for eksempel, kommer med livstidsgaranti på drivverket og et fem års garanti på selve kverna.

Ergonomisk design

En pepperkvern som ikke er god å holde i, vil ikke bli brukt mye; Derfor er det avgjørende at du velger en pepperkvern som ligger komfortabelt i hånden og er god å bruke. Se etter pepperkverner med runde kanter og en konstruksjon av naturlige materialer, som tre.

Enkel påfylling

Det er viktig at pepperkverna er enkel å fylle opp med pepper, ettersom dette er en prosess du kommer til å måtte gå gjennom utallige ganger. Jo større åpning det er på pepperkverna, desto enklere vil det være å fylle.

Ofte stilte spørsmål

Er Peageut pepperkverner de beste?

Peugeot’s pepperkverner anses ofte for å være de beste fordi de er kjent for å vare i mange år, har et godt system for justering av pepperets grovhet, har et klassisk utseende og er laget av fransk tre. Pepperkvernene fra Peugeot har også en helt unik kvernemekanisme, som først knuser pepperkornene, og så maler de. Dette skal i følge Peugeot gi pepperet en ekstra god smak.

Hva er den beste pepperkvernen?

Den beste pepperkvernen er Peugeot’s Paris u’Select. Denne pepperkvernen blir ofte ansett som den beste fordi den har en spesielt sofistikert kvernemekanisme, er laget av fransk tre og lar brukeren justere på pepperets grovhet på en veldig enkel måte. Det klassiske utseendet på kverna er også elsket av mange over hele verden.

Hvordan vaske en pepperkvern?

For å vaske en pepperkvern, må du tømme den for pepperkorn og demontere alle deler (hvis mulig). Vask delene som ikke er laget av tre forsiktig i varmt såpevann. Tørk delene som er laget av tre med en fuktig klut. Etter vask, er det viktig at du tørker alle deler grundig før du setter kvernen sammen igjen. For å fjerne eventuelle såperester i kverna, kan du kverne ut noen få pepperkorn til slutt, før bruk. Sjekk alltid produsentens instruksjoner før vask, da ikke alle pepperkverner er ment for å verken demonteres eller vaskes. Aldri vask elektriske komponenter eller deler.

Er elektriske pepperkverner verdt pengene?

En elektrisk pepperkvern kan være verdt pengene for de som synes det er vanskelig å vri på manuelle pepperkverner med to hender. En slik kvern kan også være verdt pengene for folk som ønsker en mer eksklusiv og beleilig pepperkvern.

Hvor stor pepperkvern trenger jeg?

De fleste folk vil være fornøyde med en pepperkvern med en høyde på rundt 20-22 cm. Hvis du bruker mye pepper, kan du gå opp en størrelse, til 40 cm. Hvis du bruker spesielt lite pepper, kan du gå ned en størrelse, til 10 cm.
Publisert 24.01.24