Bilde til melkeskummer test i 2024

Melkeskummer test:– Lett å velge helt feil

Det finnes utrolig mange forskjellige typer melkeskummere. Hvilken type passer best til akkurat dine behov?

Oppdatert 12. Januar
Er du klar til å forvandle din daglige kaffestund til en kaféverdig opplevelse? Vi har testet alt fra de enkle, håndholdte vispene til de mer avanserte og automatiske maskinene for å gjøre det enkelt for deg å finne den perfekte melkeskummeren. Velkommen til vår store melkeskummer test!

De beste melkeskummerne i 2024

1

Best i test:
Nespresso Aeroccino 4
Gå til anmeldelse

2

Beste design:
Smeg melkeskummer
Gå til anmeldelse

3

Beste manuell:
Bialetti melkeskummer
Gå til anmeldelse

4

Beste premium:
Sage melkeskummer
Gå til anmeldelse

6

Beste budsjett:
Bodum melkeskummer
Gå til anmeldelse

1

Melkeskummer best i test

Nespresso Aeroccino 4 melkeskummer

Fordeler

Ulemper

Aeroccino 4 melkeskummer fra Nespresso lager melkeskum av kafékvalitet på kun et tastetrykk. For å komme i gang med denne melkeskummeren, behøver du kun å trykke på én av de fire knappene på maskinens base.
Den blå knappen helt til venstre lar deg steame kald melk til iskaffe. Med de røde knappene, kan du varme opp melken uten å steame den, eller steame den til å ha mye eller lite melkeskum.
Takket bære Aeroccino 4’s komfortable håndtak, er det lett å lage flott lattekunst med denne melkeskummeren. Rengjøring av melkeskummeren etter bruk er lett, siden man kan sette melkeskummeren rett i oppvaskmaskinen.
Nespresso’s Aeroccino 4 melkeskummer er en av de fineste modellene vi har testet. Laget av rustfritt stål, vil denne melkeskummeren vare deg i mange år fremover. Hvis du er på utkikk etter en mer fargerik melkeskummer fra Nespresso, kan vi anbefale deres vanlige Aeroccino modell (Rød, Krem, Sort).

Fordeler

Ulemper

Smeg’s melkeskummer skiller seg fort ut med sitt retro 50-talls design, som vi alle elsker. I tillegg til å være fin, er den også en eksepsjonell melkeskummer.
Ved å vri på det brukervennlige dreiehjulet, kan du enkelt bestemme hvor mye melkeskum du vil ha, og om du vil ha melken kald eller varm. Smeg’s melkeskummer har også et eget program for varm sjokolade (kakao). Dette programmet, akkurat som de andre, fungerte kjempefint og ga herlige resultater.

Vasking av Smeg’s melkeskummer gikk fort og var enkelt da muggen kan hives rett i oppvaskmaskinen. For å kunne passe perfekt inn i ditt stilige kjøkken, tilbyr Smeg denne melkeskummeren i flere tiltrekkende farger. Selv om vår favoritt er lyseblå, liker vi også disse fargene veldig godt: pastell grønn, rosa, svart rød og hvit.

3

Beste manuell

Bialetti melkeskummer Tuttocrema

Fordeler

Ulemper

Hvis du er en av de som virkelig ønsker stålkontroll over konsistensen på melkeskummet ditt, vil du bli utrolig fornøyd med Bialetti’s melkeskummer. For de mest perfekte resultatene, lar denne melkeskummeren deg justere både mengden av melkeskum og størrelsen på luftboblene i melken. Med lite innsats, klarte vi å lage fløyelsmyk barista-melk med Bialetti’s melkeskummer på under ett minutt – Wow!
Melken i melkeskummeren kan enkelt varmes opp ved å sette skummeren på en induksjonstopp, eller en annen koketopp. Etter bruk, kan nyte kaffen din med én gang, da alle deler kan settes rett inn i oppvaskmaskinen.
Det tidløse designet til Bialetti’s melkeskummer vil være et flott tilskudd til ethvert moderne kjøkken, selv om vi hadde satt stor pris på å se flere fargealternativer. Bialetti tilbyr en annen lignende melkeskummer i svart,  men denne fungerer dessverre ikke på induksjonstopper. Se Bialetti melkeskummer i aliminium.

4

Beste premium

Sage melkeskummer: The Milk Café

Fordeler

Ulemper

For de med et litt høyere budsjett, vil Sage’s melkeskummer være en fantastisk investering. Den største fordelen med denne melkeskummeren, er at du kan innstille melke-temperaturen til din personlige preferanse, mellom 45 og 75 grader. I tillegg, får du med to forskjellige visper; én for silkemykt latte-skum og en annen for kremet og luftig cappuccino-skum.
Sage´s melkeskummer tilbyr også en herlig kald-steaming funksjon, perfekt for å lage kremet iskaffe. Når det kommer til å lage varm sjokolade, er nok dette den beste melkeskummeren vi har testet. For en ekstra rik og kremet varm sjokolade, anbefaler vi å tilsette kakaopulveret gjennom lokket til melkeskummeren etter melken har blitt steamet i 10-15 sekunder.
Sage’s melkeskummer er laget i rustfritt stål, som både gir den en premium følelse og gjør at den tåler oppvaskmaskin. Denne melkeskummeren ser virkelig sofistikert ut på kjøkkenbenken, og vil passe inn i ethvert kjøkken med sitt nøytrale, men fortsatt stilige utseende.

5

Beste visp

Nano Foamer trådløs melkeskummer

Fordeler

Ulemper

Nano Foamer elskes av mange for sin unike evne til å lage melkeskum av kafékvalitet uten å koste en formue. Under testing av Nano Foamer, ble vi helt utrolig imponert over hvor myk og fin melk vi klarte å lage med den. Sammenlignet med de dyrere melkeskummerene i vår test, var melken fra Nano Foamer faktisk like god, hvis ikke enda bedre (etter vi fikk teken på teknikken).
Med Nano Foamer, får du med et lite veggfeste, en USB-C ladekabel, en oppbevaringspose og to ulike siler. Vi anbefaler den fine silen for cappuccino fordi den lager større luftbobler i melken, mens den ultrafine silen er best for caffé latte og flat whites, da den lager mindre luftbobler.
Batteriet på Nano Foamer vil vare deg i hvert fall en ukes tid ved normal bruk og kan lades opp på kun 1-2 timer. Hvis du foretrekker utbyttbare batterier fremfor oppladbare, kan Nano Foamer med AA-batterier være et godt alternativ for deg. For enkel rengjøring, kan du starte melkeskummeren med vispen under vann med såpe i. For å tørke den raskt, kan du starte den opp igjen etter du ha tatt den ut av såpevannet.

6

Beste budsjett

Bodum melkeskummer: Schiuma

Fordeler

Ulemper

Bodum’s melkeskummer er et fantastisk valg for kaffeelskere som søker etter et budsjettvennlig alternativ. Selv om den kanskje ikke produserer melk som er like fin og kremet som noen av de dyrere melkeskummerne i testen, leverer den fortsatt imponerende resultater som vil tilfredsstille de fleste.
For å passe perfekt inn i ditt kjøkken, er Bodums melkeskummer tilgjengelig i både krom, hvit og svart. Modellen vi testet var i krom, som koster rundt 250 kroner og er laget av rustfritt stål. De andre fargevariantene – hvit og svart – er laget i plastikk og koster rundt 120 kroner.
I motsetning til alle de andre melkeskummerne i vår test, drives Bodum’s melkeskummer av AA-batterier. Dette er en stor fordel ettersom du slipper å bekymre deg for om enheten er ladet eller ikke – du bare bytter ut batteriene når det trengs.

Andre gode melkeskummere

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bruke melkeskummer?

For å bruke en melkeskummer, må du fylle den med ønsket mengde melk, sette på lokket og trykke på innstillingen for litt eller mye skummet melk. Når melkeskummeren stopper, er melken din ferdig og klar for severing.

Hvordan fungerer en melkeskummer?

En melkeskummer fungerer ved piske luft inn i melk som snurrer rundt i en virvelbevegelse med en liten visp. Dette skaper en lett, luftig konsistens på melken, som er perfekt for å lage kaffedrinker som cappuccino og latté.

Hva er den beste melkeskummeren?

Den beste melkeskummeren er Nespresso’s Aeroccino 4 melkeskummer. Denne har et flott design i rustfritt stål, fire ulike innstillinger for melkeskum og kan kjøpes for en rimelig pris.

Kan jeg lage melkeskum av havremelk, mandelmelk og andre veganske alternativer?

Ja, du kan lage melkeskum av veganske melkealternativer som havremelk og mandelmelk. Disse vil gi en annen tekstur og smak sammenlignet med kumelk. Se etter barista-versjoner av din favoritt veganske melk for å få bedre resultater ved bruk av en melkeskummer.

Hvordan få perfekt melkeskum?

For å få perfekt melkeskum, anbefaler vi å fylle en kanne med melk og holde den i en 45-graders vinkel. Bruk så en melkeskummer i 20-40 sekunder, eller til du oppnår ønsket konsistens. Hvis du lager en Cappuccino, bør denne ha mer melkeskum enn for eksempel en latté.

Hva er forskjellen på Caffé Latté og Cappuccino?

Forskjellen på Kaffe Latte og Cappuccino er at Kaffe Latte har mer melk enn melkeskum, mens Cappuccino har like deler espresso, melk og melkeskum.

Hvilken melk er best til melkeskummer?

Helmelk og veganske melkealternativer med høyt fettinnhold anses som å være best til melkeskummere. Melkeskum med slik melk vil holde seg lengre og ha en fyldigere smak.
Publisert 12.01.24