Forasidebilde til høytrykkspyler test, mann som spyler bakken med kärcher høytrykkspyler
SATT PÅ PRØVE: Vi testet hvor effektive de ulike høytrykkspylerne var til å vaske bil og rengjøre tilskitnet stein etter vinteren.

Høytrykkspyler test:- De beste modellene til vårrengjøringen

Vi har spylt bort skitt i flere timer for å hjelpe deg ta det rette valget.

Oppdatert 4. Februar
Er du på utkikk etter en ny høytrykkspyler for sesongen? Da har du kommet til rett sted. Vi har testet de mest populære høytrykkspylerne på markedet og presentert de beste innenfor hver sin kategori, så du kan ta en bedre informert beslutning. Spesifikasjoner for de ulike modellene kan finnes nederst på siden.

De beste høytrykkspylerne i 2024

Bilde av Kärcher høytrykkspyler, modell K7 Premium med hvit bakgrunn
Best i test
Kärcher K7 Premium
Gå til anmeldelse
Bilde av AVA høytrykkspyler, modell P60 med hvit bakgrunn
Beste budsjett
AVA Master P60
Gå til anmeldelse
Nilfisk høytrykkspyler modell CORE 150-10 med hvit bakgrunn
Beste kompakt
NILFISK CORE 150-10
Gå til anmeldelse
Batteridrevet høytrykkspyler fra kärcher modell k2
Beste batteridrevet
Kärcher K2
Gå til anmeldelse
Bilde av Kärcher høytrykkspyler, modell K7 Premium med hvit bakgrunn

1

Høytrykkspyler best i test

Kärcher K7 Premium Smart Control

Fordeler

Ulemper

Kärcher K7 leverer på alle fronter og er den beste høytrykkspyleren vi har testet. En av de største fordelene med denne høytrykkspyleren, er at den kommer med ett strålerør med alle tre dyser innebygd. For å bytte mellom vanlig dyse, turbodyse (roterende vannstråle) og vaskemiddeldyse, behøver du kun å vri lett på strålerøret – kjempepraktisk.
Trykket på høytrykkspyleren kan justeres i seks trinn ved å trykke på pluss- og minusknappene på lansen. Hvis du holder inne pluss-knappen, kan du også aktivere boost-modus. Denne modusen vil gi deg 30 sekunder med ekstra trykk, som kommer godt med når du skal fjerne litt ekstra hardtsittende smuss.
Når vi skulle vaske steingulvet på terrassen hjemme hos Anne, la vi raskt merke til at Kärcher K7 var den kraftigste høytrykkspyleren i testen. Turbodysen fjernet skitt med én gang og gjorde gulvet skinnende rent, selv uten rengjøringsmidler. Ved vask av diverse hagemøbler i tre, tilførte vi et trerengjøringsmiddel i vannet til høytrykkspyleren, som etterlot møblene rene og klare for sesongen etter kun få minutter.
I motsetning til andre høytrykkspylere, gjør Kärcher K7 det utrolig enkelt for deg å tilsette rengjøringsmidler i vannet, med sitt «Plug’n Clean» system. Alt du trenger å gjøre, er å snu beholderen med rengjøringsmiddel opp ned på toppen av høytrykkspyleren, og vri strålerøret til riktig dyse. For å endre forholdet mellom rengjøringsmiddel og vann, kan du trykke på pluss- og minusknappene. En ting å bemerke seg, er at dette systemet kun fungerer med Kärcher’s egne rengjøringsmidler.
Ved vask av bil, brukte vi den inkluderte skumkanonen fra Kärcher, som produserte et tykt og fint skum som ble liggende på bilen i flere minutter. Dette overrasket oss, da de fleste skumkanoner som følger med høytrykkspylere ikke er så gode. Etter vi spylte bort skummet fra bilen, var alt av skitt borte og lakken blank og fin.
Vannslangen til denne maskinen er 10 meter lang, og er tvunnet opp på baksiden av maskinen i en trommel. Slangen kommer ut på forsiden av maskinen, som vi kunne trekke ut fra alle tenkelige vinkler under testing, uten at maskinen flyttet på seg. Med andre ord, trenger du ikke å bekymre deg for at denne maskinen skal tippe over. Den er stabil!
Til slutt, ønsker vi å nevne at denne høytrykkspyleren kommer med en app. Inne i appen kan du finne veiledninger for rengjøring av ulike materialer og lære deg ulike tips og triks. Så, hva synes vi om denne appen? Vel, hvis du er en nybegynner kan den absolutt hjelpe deg finne ut av ting. Hvis du har brukt høytrykkspylere før og vet hvordan de skal brukes, kan appen imidlertid virke ganske ubrukelig.
Bilde av AVA høytrykkspyler, modell P60 med hvit bakgrunn

2

Beste budsjett

AVA Høytrykkspyler Master P60 Large Bundle

Fordeler

Ulemper

AVA’s Master P60 tilbyr utrolig mye valuta for pengene og vil være mer enn god nok for folk flest. Noe av det første vi la merke til ved testing av denne modellen, var at den hadde en mye kortere høytrykkpistol enn de fleste andre høytrykkspylerne i testen. Ved vask av felger for eksempel, synes vi at denne høytrykkpistolen var ekstra god å bruke, da vi fikk spesielt god kontroll over vannstrålen.
Lansen som følger med AVA’S Master P60 skiller seg også ut fra de andre i testen, da den er uttrekkbar. Når vi skulle vaske taket på bilen for eksempel, var det veldig praktisk å kunne gjøre lansen lengre uten å måtte skru på en forsats. Etter vi var ferdig med taket, trakk vi lansen like raskt inn igjen som vi trakk den ut. Vi forstår utrolig godt hvorfor AVA har vunnet designpriser for denne lansen, for den er virkelig smart.
Slangene på alle høytrykkspylere fra AVA er forsterket med stål for å unngå at de skal krølle seg under rengjøringsprosessen. Sammenlignet med slangene på de andre høytrykkspylerne i testen, synes vi uten tvil at denne var best.
Selv om denne høytrykkspyleren ikke har alle dysene i ett strålerør som Kärcher K7, har den en kombinert dyse som du kan vri på for å endre mellom 20 og 60 graders vinkel, i tillegg til en seperat turbodyse. Med turbodysen gikk rengjøringen av steingulvet på terrassen til Anne lekende lett. Mosen på kanten av steingulvet fløy også av uten problemer, som virkelig demonstrerer denne maskinens rå styrke.
Skumkanonen som fulgte med AVA’s høytrykkspyler produserte et rikt skum som ble hengende igjen på bilen i flere minutter. For å være en gratis skumkanon som følger med høytrykkspyleren, presterte denne veldig bra. Det kraftige trykket på 150 bar i kombinasjon med den uttrekkbare lansen, gjorde det lekende lett å spyle av skummet. Resultatet var en skinnende ren bil, klar for sin neste kjøretur.
Takket være slangetrommelen med sving og et lavt tyngepunkt, sto AVA’s høytrykkspyler bom fast uansett hvilken retning vi trakk til oss slangen i. Dette er en stor fordel, da du ikke trenger å bekymre deg for om spyleren kommer til å velte under bruk. Nederst på høytrykkspyleren, har du også muligheten til å trekke ut en frontstøtte for å gi maskinen enda litt ekstra stabilitet. Vi brukte personlig aldri denne, men setter samtidig pris på at det finnes en mulighet til å øke stabiliteten ytterligere.
Nilfisk høytrykkspyler modell CORE 150-10 med hvit bakgrunn

3

Beste kompakt

Nilfisk høytrykkspyler CORE 150-10

Fordeler

Ulemper

Nilfisk’s høytrykkspyler er perfekt for deg som har litt mindre lagringsplass, men fortsatt har lyst på en maskin med nok trykk for mer krevende jobber. Den kan også kjøpes for en nokså budsjettvennlig pris.
Når vi mottok høytrykkspyleren fra Nilfisk, måtte den settes sammen før vi kunne begynne å teste den. Selv om dette tok noen minutter, satte vi stor pris på at Nilfisk hadde lagt ut en video som forklarte hvordan den skulle settes sammen. Dette gjorde hele prosessen mye enklere for oss.
Sammenlignet med Kärcher K7 og AVA Master P60, veier denne høytrykkspyleren betraktelig mye mindre. Dessverre, gjør dette det mye enklere å velte denne høytrykkspyleren under bruk. På en annen side, gjør den lave vekten det også mye enklere å frakte denne høytrykkspyleren rundt. For enkelte, kan dette være en stor fordel.
Trykket på høytrykkspyleren fra Nilfisk kan justeres i tre trinn med et dreiehjul på selve høytrykkspyler-enheten. Til tross for at vi foretrekker å ha muligheten til å justere trykket fra høytrykkpistolen, setter vi stor pris på at trykket kan justeres i det hele tatt. Det er nemlig veldig uvanlig å ha muligheten til å justere trykket på en spyler i denne prisklassen.

Med høytrykkspyleren fra Nilfisk, fikk vi med en vanlig dyse, en turbodyse og en skumkanon. Ved vask av bil, opplevde vi at den inkluderte skumkanonen produserte et litt tynnere skum enn vi hadde håpet på. Til tross for dette, ble bilen blank og fin til slutt etter en grundig nedspyling. Turbodysen gikk grundig til verks på terrassegulvet og fjernet alt av skitt på kort tid uten problemer. Alt i alt, var vi veldig fornøyde med ytelsen til denne kompakte høytrykkspyleren.

4

Beste bærbar

AVA høytrykkspyler GO P55 Large Bundle

Fordeler

Ulemper

AVA’S Go P55 har samme uttrekkbare lanse, stålarmerte slange på åtte meter og to dyser som på AVA’s Master P60. Med det sagt, er denne høytrykkspyleren mye mindre og lettere enn sin storebror. Dette gjør den utrolig enkel å frakte med seg hvor enn man skal, som vil være et stort pluss for mange.
Under testing, ble vi utrolig imponert over hvor mye trykk som kom ut av denne lille maskinen. Både ved rengjøring av steingulvet på terrassen og ved vasking av bil ga den like gode resultater som de fleste andre spylerne i testen.
Denne høytrykkspyleren er også designet for enkel oppbevaring av tilbehør, direkte på maskinen. Dette gjør AVA GO P55 enda enklere å ta med seg, som vi setter stor pris på.
Batteridrevet høytrykkspyler fra kärcher modell k2

5

Beste batteridrevet

Kärcher K2 batteridrevet høytrykkspyler

Fordeler

Ulemper

Har du behov for en kraftig høytrykkspyler, men ikke tilgang til strøm der du har tenkt å bruke den? Da vil Kärcher’s K2 være et utmerket valg for deg.
I motsetning til de fleste andre batteridrevne høytrykkspylere på markedet, får du med både batteri og lader ved kjøp av Kärcher K2. Dette satt vi stor pris på. Ladetiden med den inkluderte laderen er imidlertid ganske lang. Hvis du er interessert i denne høytrykkspyleren, anbefaler vi derfor at du investerer i en hurtiglader. Hurtigladeren vil redusere ladetiden på batteriet fra åtte timer til kun 78 minutter, som virkelig gjør den verdt investeringen. Med hurtigladeren, vil totalprisen for denne høytrykkspyleren lande på 5698 kroner.
Når det kommer til tilbehør, kommer Kärcher K2 med en vanlig dyse og en turbodyse. Ved rengjøring av terrassegulvet med turbodysen, klarte vi å fjerne mesteparten av skitten uten å bruke rengjøringsmidler. For å fjerne det siste lysegrå laget med skitt, brukte vi litt «stein og fasade»-rengjøringsmiddel fra Kärcher. Dette gjorde susen og etterlot oss med en flott overflate på gulvet.
Skumkanonen som følger med denne høytrykkspyleren funket svært bra og er den samme som følger med Kärcher K7. Trykket på 110 bar var også mer enn nok til å få spylt av alt av skitt fra bilen, samt fjerne alt av skumrester. For rengjøring av av diverse hagemøbler, vi også Kärcher K2 være mer enn kraftig nok for jobben.
En ting vi ønsker å belyse med Kärcher K2 før du tar en beslutning, er at den kommer med en litt kortere slange på fire meter. Når du skal vaske bilen for eksempel, betyr dette at du må dra spyleren etter deg for å komme til på alle sider. Heldigvis, er K2 en lett høytrykkspyler, som gjør den lett å dra etter seg.

Sammenlign høytrykkspylere

NB: Dra tabellen til høyre for å se mer.

Kärcher K7

AVA Master P60

NILFISK Core

Kärcher K2

AVA GO P40
Pris 7999,– 3795,– 4199,– 4899,– 3595,–
Trykk 180 bar 145 bar 150 bar 110 bar 140 bar
Vannmengde 600 l/t 500 l/t 468 l/t 340 l/t 450 l/t
Effekt 3000 watt 2100 watt 2000 watt 36 volt 1700 watt
Maks temperatur 60°C 40°C 40°C 40°C 40°C
Slangelengde 10 meter 8 meter 10 meter 4 meter 8 meter
Garanti 5 år 20 år 2 år 5 år 10 år
Vekt 17,9 kg 21,9 kg 11,2 kg 6,0 kg 7,3 kg
Dimensjoner 66 x 33 x 46 74 x 38 x 40 cm 80 x 30 x 37 cm 63 x 30 x 25 cm 30 x 48 x 24 cm

Kjøpsveiledning for høytrykkspylere

Trykk

En høytrykkspyler med 100 bar vil være kraftig nok til å vaske bil og rengjøre hagemøbler, mens du bør ha en på 150 bar hvis du skal rengjøre terrassegulv, fjerne mose, og så videre.
Tilbehør som terrassevaskere, teleskoplanser, vaskebørster og diverse dyser kan gjøre høytrykkspyleren til et mer effektivt og allsidig rengjøringsverktøy.
Med en lengre slange kan du bevege deg lengre bort fra maskinen før du må flytte på den, som sparer deg for både tid og krefter.
Høytrykkspylere med håndtak og store hjul og vil være enklere å trille rundt. Hvis du har tenkt til å frakte høytrykkspyleren over større avstander, bør du også vurdere høytrykkspylerens vekt og størrelse.
Se etter modeller med en lengre garantitid som dekker skader på både maskin og tilbehør.
Vurder en bensindrevet eller batteridrevet modell dersom du ikke har tilgang på strøm der du har tenkt til å rengjøre.

Ofte stilte spørsmål​

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger jeg?

Lette oppgaver som bilvask krever kun i overkant av 100 bar, mens krevende oppgaver som å fjerning av hardt smuss eller maling fra overflater kan kreve over 150 bar.

Hvordan bruke en høytrykkspyler?

  1. Bruk vernebriller og ta på deg klær som du ikke er redd for å skitne til litt.
  2. Flytt alle gjenstander som kan stå i veien for deg i området du skal rengjøre.
  3. Les brukermanualen til høytrykkspyleren din for å være sikker på at du gjør alt rett.
  4. La vannslangen renne i minst 30 sekunder, for å forsikre deg om at det ikke er noe skitt inne i slangen som kan skade høytrykkspyleren
  5. Skru på vannslangen og fest slangen fra høytrykkspyler-enheten til høytrykkpistolen.
  6. Sett på riktig dyse for rengjøringsoppgaven du skal gjennomføre.
  7. Skru på høytrykkspyleren og spyl i noen sekunder for å fjerne potensiell luft i slangen.
  8. Velg riktig trykk for rengjøringsoppgaven.
  9. Start rengjøringen

Hva er den beste høytrykkspyleren?

Den beste høytrykkspyleren er Kärcher K7 Premium Smart Control. Den har en lang slange på 10 meter, 180 bar med trykk, en. vannmengde på 600 liter i timen, en garanti på fem år og alle dyser du trenger samlet i ett strålerør.

Kan man bruke varmt vann i høytrykkspyler?

Det korte svaret er nei. Les brukermanualen på din høytrykkspyler for å sjekke hvor varmt vannet som går inn i din høytrykkspyler kan være. Den vanligste inngangstemperaturen er 40 grader celcius.

Kan en høytrykkspyler stå ute?

Nei, en høytrykkspyler bør ikke stå ute fordi regn, snø, og ekstreme temperaturer kan skade maskinens komponenter.
Publisert 04.02.24