Eggkoker test – perfekte egg hver gang?
FOTO: Anne Hansen, Testguru

Eggkoker test – Perfekte egg, hver gang?

Fra bløtkokt til hardkokt: Vi tester 9 eggkokere for å finne den beste måten å starte dagen på.

Oppdatert 2. Januar
Når det kommer til å lage perfekte egg, er en eggkoker virkelig et mirakel av et kjøkkenredskap. Enten du foretrekker dine egg bløtkokte, smilende, hardkokte eller porsjerte, gir en god eggkoker deg full kontroll over tilberedningen, samtidig som den forenkler hele prosessen.
Vi har testet ni populære eggkokere for å finne ut av hvilke modeller som leverer perfekte egg hver gang, og hvilke modeller som ikke helt holder mål. Alle modellene i testen har en kapasitet på minimum seks egg, koster under tusenlappen og er enkle å rengjøre. La oss ta en titt på hva som er viktig for deg å vurdere ved kjøp av en eggkoker.

Hva bør du se etter?

Plass til nok egg
Sørg for at eggkokeren har plass til nok egg for å dekke dine behov.
Se etter modeller som lar deg innstille hardheten på eggene med et dreiehjul og som slår seg automatisk av med en timer. Disse er ofte enklere å bruke enn modeller hvor koketiden bestemmes av mengden vann du tilsetter.
Velg en eggkoker med nonstick belegg og deler som enkelt kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør rengjøringsprosessen rask og enkel.
Vurder eggkokere som også kan brukes som steamere og lar deg lage porsjerte egg og omeletter. Disse kan være ekstra nyttige og gi enda mer verdi for pengene.

Eggkoker best i test

1. Severin Deluxe eggkoker

Deluxe eggkoker fra Severin er den beste eggkokeren vi har testet og en norsk bestselger med god grunn.
Denne eggkokeren har plass til seks egg og lar deg enkelt innstille hvordan du ønsker eggene dine tilberedt med et stort dreiehjul. Så fort eggene dine er ferdige, vil eggkokeren slå seg av automatisk og spille av en indikatorlyd. Praktisk og enkelt.
Eggene ble tilberedt perfekt alle tre gangene vi testet eggkokeren.
Eggkokeren kan også brukes som en dampkoker og til å lage porsjerte egg. Som en dampkoker fungerte den utmerket. De porsjerte eggene ble også bedre enn vi forventet.

Fordeler

Ulemper

Eggkoker test

2. Caso E9 Eggekoker

E9 fra tyske Caso er en utmerket eggkoker som kjapt skiller seg ut med sin høye kapasitet på åtte egg. E9 er også en multifunksjonell eggkoker, som lar brukeren lage både porsjerte egg og små omeletter.
Denne eggkokeren, som vår testvinner fra Severin, er veldig brukervennlig. Ønsket hardhet på egget kan justeres med et stort dreiehjul og eggkokeren vil slå seg av og spille av en lyd når eggene er klare.
Eggene ble kokt akkurat som de skulle hver gang vi testet eggkokeren fra Caso. Vi ble også fornøyde med de porsjerte eggene og omeletten vi lagde.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker tes

3. WMF Stelio eggkoker

WMF Stelio er en simplistisk eggkoker av høy kvalitet for den mer design-bevisste.
Denne eggkokeren lar deg ikke gjøre noe ekstra, som å lage porsjerte egg eller bruke den som en dampkoker, men den er utmerket til å koke egg til perfeksjon.
Som modellene ovenfor, lar denne deg velge akkurat hvordan du vil ha egget ditt med et brukervennlig dreiehjul. Når eggene er ferdig, skrur eggkokeren seg av og gir deg beskjed med et lydsignal.
Innstillingene for både bløtkokte, smilende og hardkokte egg ga flotte og konsekvente resultater.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

4. Emerio eggkoker EB115560

Denne modellen fra Emerio er en populær eggkoker, best kjent for å spille av talebeskjeder når eggene er bløtkokte, smilende og hardkokte.
OBS: denne modellen kan du altså ikke innstille til å stanse automatisk på bløtkokt eller smilende; Den går alltid til hardkokt så lenge den har vann i beholderen eller den skrus av manuelt.
Hvis du liker hardkokte egg, vil ikke dette være en ulempe. Hvis du liker hardkokte egg og lager egg sammen med andre som liker bløtkokte eller smilende egg, vil det heller ikke være en ulempe. Da kan det faktisk være veldig praktisk.
Selve eggene kom ut akkurat som bestilt av denne eggkokeren, hver gang.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

5. Hamilton Beach Egg Bites

Eggkokeren fra Hamilton Beach er en eggkoker vi var svært spente på å teste. Denne modellen er nemlig laget hovedsakelig for å lage små omeletter, kalt «egg bites». Så, hvordan presterte den?
Den var veldig god til å lage små omeletter, så det er et stort pluss for de som liker slikt. Når det kommer til å koke egg, var den absolutt kapabel, men ikke så brukervennlig som vi hadde håpet på.
Vi hadde likt å se enten et målebeger med vanngrenser for ulike egg-hardheter eller enda bedre, et dreiehjul for innstilling av hardheter. I stedet, får man med et målebeger med ml-grenser.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

6. Emerio Mummi eggkoker

Denne modellen fra Emerio er helt lik den andre eggkokeren fra Emerio, bortsett fra at denne har et flott mummi design.
Det betyr at denne også annonserer statusen på eggene over en høyttaler; bløtkokte, smilende og hardkokte.
Eggene ble akkurat passe kokt for alle annonserte hardheter.
Er du en mummi fan og ønsker deg en eggkoker? Da er det kanskje verdt å betale de ekstra 259 kronene for mummiversjonen av denne kokeren fra Emerio.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

7. Champion Eggkoker

Champion eggkoker er en enkel eggkoker som kan være et greit alternativ hvis du er på et budsjett.
Koketiden på denne eggkokeren styres av mengden vann som tilsettes i enheten, i stedet for å styres av et dreiehjul med innstillinger. Selv om denne metoden er litt mer tungvindt, fikk vi gode resultater når riktig mengde med vann var målt opp.
For å gjøre det enkelt å måle opp riktig mengde med vann, følger det med et gjennomsiktig målebeger. På dette målebegeret er det markert hvor mye vann som behøves for bløtkokte, smilende og hardkokte egg.

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

8. Joie eggkoker til mikrobølgeovn

Eggkokeren fra Joie er den eneste modellen i vår eggkoker test som er laget for bruk i mikrobølgeovn.
I vår erfaring, var det ikke like enkelt å koke eggene til perfeksjon med denne som med de andre kokerne i testen. Lokket er ikke gjennomsiktig og innstillingen på mikrobølgeovnen ble plutselig en faktor vi måtte ta hensyn til. Med det sagt, ble eggene bare litt under- eller overkokt.
En stor fordel med Joie sin eggekoker er at den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Er ulempe er imidlertid at den kun har plass til fire egg. Dette er ikke eggkokeren til større familier av eggelskere!

Fordeler

Ulemper​

Eggkoker test

9. OBH Nordica eggekoker OBH6731

OBH Nordica sin eggkoker er en brukervennlig eggkoker med et tidløst design, som dessverre ikke presterte særlig godt i vår test.
Det svarte dreiehjulet skal la deg velge hvordan du ønsker å koke dine egg. Deretter skal maskinen si ifra når de er ferdige, stanse maskinen og spille av en indikatorlyd.
Vel, maskinen stanset, og lyden ble spilt av, men eggene ble dessverre ikke kokt som de skulle ha blitt. Etter å ha innstilt maskinen på hardkokt egg, for eksempel, ble vi møtt med en bløt plomme ved deling av egget.

Fordeler

Ulemper​

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fungerer en eggkoker?

En eggkoker fungerer ved å varme opp vann som omdannes til damp og koker eggene. Målet er å koke eggene jevnt og forsiktig uten å sprekke dem. De fleste eggkokere lar deg bestemme om du vil ha eggene bløtkokte, smilende eller hardkokte.

Hvor lang tid bruker en eggkoker?

Bløtkokte egg tar rundt 7 minutter med 1-3 egg og rundt 10 minutter med 4-6 egg. Smilende egg tar rundt 9 minutter med 1-3 egg og rundt tolv minutter med 4-6 egg. Noen få hardkokte egg vil ta omtrent 12 minutter, mens et helt brett kan ta opptil 16 minutter. Husk at tiden det tar å koke egg i en eggkoker varierer avhengig av hvilken eggkoker du har. Se din bruksanvisning for spesifikke koketider.

Hvordan koke egg i en eggkoker?

Legg eggene i eggkokerens holder, tilsett vann, velg ønsket hardhet og start apparatet. Dampen som dannes vil sakte men sikkert koke eggene. De fleste modeller vil spille av en indikatorlyd eller lyse opp en indikatorlampe når eggene er ferdige. Hvis du har en mer enkel eggkoker, vil du ikke ha et dreiehjul for justering av hardhetsgrad. I dette tilfellet må riktig mengde med vann måles opp for å få ønsket resultat.

Er en eggkoker verdt pengene?

For de som spiser mye egg kan en eggkoker absolutt være verdt investeringen. Den gjør det enkelt å tilberede perfekte egg hver gang, og du kan ofte sette den på og gjøre andre ting mens eggene koker.
Publisert 03.01.24