Vakuumpakker test – Ta farvel med matsvinn
Vi har testet vakuumpakkere i alle prisklasser og kåret flere vinnere i kampen om konservering.
Vakuumpakker Best i test
FoodSaver VS3190X
Premium
Sam Cook Pure Seal
Kompakt
Anova Precision
Hva bør du se etter?
Høy sugekraft
Pulsfunksjon
Forseglingsinnstillinger
Nyttig tilbehør
Kompatibilitet med poser
Vakuumpakker best i test
FoodSaver Vakuumpakker VS3190X
Fordeler
- Enkel å bruke
- To forseglingsinnstillinger
- Pulsfunksjon
- Inkludert håndholdt forsegler
- Masse ekstra tilbehør som kan kjøpes
Ulemper
- Kun kompatibel med poser fra FoodSaver
- Zip-lock poser og bokser til håndholdt forsegler er dyre
Vakuumpakker test
Anova Precision Pro
Fordeler
- Enkel å bruke
- To forseglingsinnstillinger
- Pulsfunksjon
- Inkludert vakuumslange
- Sterk dobbelforsegling av poser
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Poser til bruk av vakuumslange ikke tilgjengelig i Norge
Vakuumpakker test
Sam Cook Pure Seal vakuumpakker
Fordeler
- Pulsfunksjon
- Avbryt-knapp
- Full kontroll over sugekraft og vakumeringstid
- Port for ekstra tilbehør
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Litt mindre intuitiv å bruke
Vakuumpakker test
Anova Precision
Fordeler
- Enkel å bruke
- Pulsfunksjon
- Budsjettvennlig pris
- Liten, perfekt for mindre boliger
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Ingen integrert foliekutter eller oppbevaring for plastfolie
- Ingen port for ekstra tilbehør
- Kun én innstilling for sugekraft
Vakuumpakker test
OBH Nordica vakuumpakker Prime
Fordeler
- Brukervennlig, store knapper
- Pulsfunksjon
- Avbryt-knapp
- To forseglingsinnstillinger
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Ingen port for ekstra tilbehør
Point vakuumpakker test
Point vakuumpakker Pro
Fordeler
- Pulsfunksjon
- Avbryt-knapp
- To forseglingsinnstillinger + justering av sugekraft
Ulemper
- Ingen integrert foliekutter eller oppbevaring for plastfolie
- Ingen port for ekstra tilbehør
- Kun kompatibel med Point vakuumposer
Vakuumpakker test
Vakuumpakker Biltema
Fordeler
- Pulsfunksjon
- Rimelig pris
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Ingen integrert foliekutter eller oppbevaring for plastfolie
- Kun én innstilling for sugekraft
- Ingen port for ekstra tilbehør
- Kjennes litt billig ut
Vakuumpakker test
Menuett vakuumpakker JULA
Fordeler
- Pulsfunksjon
- Svært rimelig pris
- Kompatibel med vanlige vakuumposer
Ulemper
- Ingen integrert foliekutter eller oppbevaring for plastfolie
- Svak motor, etterlater noen ganger litt luft i posene
- Kun én innstilling for sugekraft
- Kjennes litt billig ut
- Ingen port for ekstra tilbehør
Ofte stilte spørsmål
Hvilken vakuumpakker er best?
Hvorfor bruke vakuumpakker?
Hvor lenge holder vakuumpakket mat?
Er en vakuumpakker verdt pengene?
Hva bør du ikke vakuumpakke?
Hvorfor stole på Testguru?
Erfaring og ekspertise
Testguru har ekstensiv erfaring innen produkttesting. Vårt team av spesialister er dedikert til å forstå hva som utgjør et kvalitetsprodukt, og vi bruker denne kunnskapen for å gi deg de mest nøyaktige vurderingene.
Uavhengighet
Selv om vi mottar inntekter gjennom våre annonselenker, prioriterer vår redaksjon alltid uavhengig av dette. Ingen kan kjøpe seg omtale eller plasseringer i våre tester.
Kommunikasjon med forbrukeren
Vi verdsetter tilbakemeldinger fra våre lesere og brukere. Deres erfaringer og meninger informerer vårt arbeid, og hjelper oss med å forbedre og tilpasse våre tester.
Profesjonelt utstyr
Testguru investerer kontinuerlig i det siste innen teknologi og utstyr for å sikre at våre tester er presise og relevante for dagens forbrukere.
Gode tips ved vakuumpakking
- Ikke vakuumpakk alle matvarer: Matvarer som myk ost, rå bananer, sopp, epler, rå løk, hvitløk, kål og salat kan råtne fortere dersom de vakuumpakkes. Varm mat bør heller ikke vakuumpakkes, da den varme dampen fra matvarene kan utvide posen og ødelegge forseglingen. Se denne informasjonssiden fra Foodsaver for mer informasjon.
- Ikke vakuumpakk flytende væsker: Unngå vakuumpakking av flytende væsker da de kan suges inn i maskinen og skade den, samt ofte vil forhindre en tett forsegling. Frys væskene dine før vakuumpakking for få et tett segl og unngå disse problemene.
- Bruk riktige poser: Sjekk at du bruker poser som er kompatible med din vakuumpakker. Hvilke poser som kan brukes med din maskin bør stå oppgitt i den medfølgende bruksanvisningen.
- Hold kontroll på fuktigheten: For mye fuktighet på en matvare kan gjøre det vanskelig for enkelte vakuumpakkere å skape et tett segl. Hvis du opplever at din vakuumpakker ikke tetter posen helt igjen, kan du forsøke å fryse matvarene eller å tørke de lett med kjøkkenpapir før forsegling
- Ikke oppbevar vakuumpakkeren i låst posisjon: For å unngå skade på pakningene til maskinen, bør ikke vakuumpakkeren oppbevares med lokket låst. Slik forsikrer du deg om at maskinen din beholder sin evne til å skape et sterkt vakuum neste gang den brukes.
- Skjær i like biter før sous vide: Det er viktig at matvarer som skal tilberedes med en sous vide sirkulator pakkes inn i like store biter. Dette sørger for at alle biter kokes jevnt og at du får de konsekvente resultatene du ønsker.
- Når i tvil, bruk en ny pose: Hvis du har brukt en pose til å vakuumpakke tørre matvarer som nøtter og tørket frukt, kan du bruke posen på nytt. Poser som har inneholdt rått kjøtt, fisk, eller sterkt fargede eller luktfremkallende matvarer bør kastes for å unngå krysskontaminering og bevare hygienen.
- Unngå skarpe kanter: Dekk til skarpe kanter på matvarer som skal vakuumpakkes med vokspapir eller lignende. Hvis dette ikke gjøres, kan de skarpe kantene lage hull på vakuumposen.