steamer test
På jakt etter den ultimate løsningen for krøllfrie klær uten strykejern og brett? Da har du kommet til rett sted – Velkommen til vår oppdaterte steamer test for 2024!
Vi har testet de mest populære håndholdte steamerne i Norge, for å gjøre det enklere for våre lesere å ta en informert beslutning. I vår vurdering har vi valgt å legge hovedfokus på hvor effektivt disse steamere klarer å fjerne krøller, i tillegg til hvor enkle de er å bruke. La oss ta en nærmere titt på hvordan de ulike modellene presterte i vår test, og finne ditt nye hemmelige våpen mot krøllete klær.

Steamer best i test

1. Philips 7000 Series

En allsidig steamer til en fornuftig pris.

Fordeler

ULEMPER

Philips 7000 er den eneste steameren i testen som kan brukes både loddrett og vannrett. Dette gjør akkurat denne steameren mye mer brukervennlig enn sine konkurrenter. I vår erfaring, var det for eksempel mye enklere å dampe skjortekrager og å komme til rundt knapper med denne, enn de andre modellene i testen.
Når du skal dampe klærne dine med Philips 7000 steamer, kan du velge mellom enten MAX eller ECO modus. MAX-modus er den mest effektive modusen, som vi anbefaler for steaming av de aller fleste plagg. For å unngå å skade mer delikate tekstiler som silke og chiffon, kan ECO-modus brukes.
I motsetning til flere av de andre steamerne i testen, holdt det å gå over plaggene kun én gang med denne steameren for å gjøre de krøllfrie. Selv en skikkelig krøllete jeans ble så god som ny etter en runde med Philips 7000 steamer. Dette er en av hovedårsakene til hvorfor denne modellen ble kåret til vår steamer best i test for 2024.
For å teste om Philips’ 7000 steamer klarte å fjerne lukt, testet vi den på en cocktailkjole som luktet av sigaretter. Etter en runde med steameren, ble kjolen nesten helt luktfri. Etter en runde til med steameren, var den så god som ny, og klar for å brukes én kveld til. Alt i alt, ble vi veldig imponert over denne steamerens evne til å fjerne sterk lukt.
Designet til steameren fra Philips er elegant og vil være et stilfullt tillegg til ethvert vaskerom. Takket være det ergonomiske håndtaket og enhetens lave vekt, var den også veldig komfortabel å bruke.

2. Tefal Access Steam Force

Tefal Access Steam Force

En effektiv steamer, som dessverre er litt for baktung.

Fordeler

ULEMPER

Steameren fra Tefal er den kraftigste i vår test, som er utrolig imponerende med tanke på dens rimelige pris – her får du mye for pengene.
Akkurat som steameren fra Philips, har denne steameren to moduser du kan velge mellom. TURBO er den mest effektive modusen, som vi anbefaler for steaming av de aller fleste plagg. Med denne modusen aktivert, klarte vi å fjerne alt av krøller fra et par blå jeans, i tillegg til to forskjellige t-skjorter uten problemer.
For mer delikate plagg, kan DELICATE-modusen brukes. Denne modusen vil redusere dampmengden, som gjør det vanskeligere å skade plaggene ved steaming. Vi testet denne modusen på en tynn genser laget av merinoull, som ble like god som ny etter en runde med steameren fra Tefal.
Med steameren fra Tefal, fikk vi også med et mikrofiber-hode som kan festes på steameren. Dette hodet skal virke som ekstra beskyttelse ved steaming av delikate tekstiler, og vil også fjerne hår, lo og lignende i samme slengen. Vi syntes at dette hodet fungerte utmerket, spesielt for fjerning av lo.
For å teste hvor effektiv denne steameren var for å fjerne lo, bestemte vi oss for å forsøke å fjerne lukten av bål fra en Marius genser. Resultatene? Vel, vi måtte gå over genseren noen ganger, men til slutt forvant nesten alt av lukt.
Den største ulempen med steameren fra Tefal, er at den er ganske stor og tung. Derfor, er dette en modell som vi kun anbefaler til våre litt sterkere lesere. Hvis du er en av de, er dette virkelig en god steamer.

3. Electrolux Refine 700

Electrolux Refine 700

En steamer som mangler det lille ekstra.

Fordeler

ULEMPER

Steameren fra Electrolux er den eneste modellen i testen med hank, perfekt for deg som ønsker å henge opp steameren din i vaskerommet. Personlig, satte vi stor pris på denne praktiske egenskapen og kan ikke forstå hvorfor dette ikke er standard på alle steamere.
Med Steameren fra Electrolux, fikk vi med to hoder; ett for å beskytte mer delikate tekstiler som silke, og ett for å beskytte detaljer som knapper, paljetter og lignende. I motsetning til første- og andreplassen i vår steamer test, har denne steameren kun én innstilling.
Under testing klarte vi å glatte ut mer delikate tekstiler uten problemer, som silke og chiffon, ved bruk av hodet for delikate tekstiler. Når vi skulle glatte ut litt røffere tekstiler, som denim og tykkere lin, gikk det imidlertid ikke like bra. Den lave dampstyrken på 22 g/min var rett og slett ikke kraftig nok til å fjerne krøllene uten å måtte gå over stoffet flere ganger.
Når det kommer til komfort, var steameren fra Electrolux veldig god å bruke. Dens lave vekt i kombinasjon med et ergonomisk håndtak, var virkelig en god kombinasjon.
Hvis du er ute etter en steamer som er effektiv til å fjerne lukt, hadde vi anbefalt deg å ta en nærmere titt på Philips 7000 steamer eller Tefal’s Access Force. Når vi skulle prøve å fjerne lukten av parfyme fra en t-skjorte i bomull med steameren fra Electrolux, tok det nemlig mye lengre tid enn med disse modellene. Med det sagt, gikk lukten bort til slutt.

4. Steamery Cirrus No.2

Steamery Cirrus No.2

En steamer med design i førersetet.

Fordeler

ULEMPER

Ved første øyekast kan Cirrus No.2 virke veldig fristende med sitt moderne og elegante utseende. Dette forstår vi absolutt, men hvor god er den egentlig til å gjøre klærne dine krøllfrie og klare for bruk?
Cirrus No.2 har én innstilling med en effekt på 15 g/min. Under vår testing, holdt dette for å glatte ut delikate tekstiler, selv om vi måtte gå over plaggene flere ganger. Når vi forsøkte å bruke Cirrus No.2 på litt røffere tekstiler derimot, hadde den veldig liten innvirkning. Selv etter flere runder med steameren på et par krøllete jeans, klarte vi ikke å glatte de ut nok til å gjøre de klare for bruk.
Det tok også utrolig lang tid for oss å fjerne lukt fra plaggene våre med denne steameren, som vi mistenker skyldes steamerens lave dampmengde på 15 g/min. For eksempel, måtte vi gå over vår grønne bomullsskjorte fire ganger for å fjerne litt peislukt.
En fordel med Steamery Stockholm’s Cirrus No.2 er at den kommer med en praktisk reiseveske. Hvis du ofte er på reisefot, kan dette utgjøre en stor fordel. En annen fordel med denne steameren er at den ligger komfortabelt i hånden og er god å bruke.

Sammenligning

OBS: Dra tabellen til høyre for å se mer.

Philips 7000 Series

Tefal Access Steam Force

Electrolux Refine 700

Steamery Cirrus No.2
Pris 1299,– 840,– 911,– 1199,–
Dampmengde 28 g/min 30g/min 22 g/min 15 g/min
Oppvarmingstid 30 sekunder 25 sekunder 25 sekunder 25 sekunder
Innstillinger 2 (MAX og ECO) 2 (Turbo og delikat) 1 1
Vanntank 100 ml + 200 ml 190 ml 100 ml 90 ml
Beskyttelsesvott
Auto-av

Ofte stilte spørsmål

Er steamer bedre enn strykejern?

En steamer kan være bedre enn et strykejern hvis du raskt vil fjerne krøller fra klærne dine, spesielt fra stoffer som ikke kan strykes, som silke og chiffon. Hvis du vil ha en formell og helt rett finish, anbefales derimot fortsatt et strykejern.
Ja, du kan bruke en steamer på alle plagg, selv på delikate tekstiler som silke og ull. Den varme dampen fra en steamer vil være mye mer skånsom mot plaggene dine enn et strykejern.
Ja, du kan steame en dress hvis lappen på dressen sier at det er OK. Hvis du har lyst på en helt rett og formell look, anbefaler vi allikevel at du glatter ut dressen din med et strykejern. Pass på at strykejernet er satt til lav varme ved stryking av dressen din for å unngå skade på plagget.
Ja, du kan bruke en steamer på bunadsskjorten din, men husk å vrenge den før du begynner å steame. Dette er noe vi anbefaler for å unngå å skade broderiene på bunadsskjorten.

Hva bør du se etter når du skal kjøpe en steamer?

Høy dampmengde

Jo høyere dampmengden er, desto mer effektiv vil steameren være. En steamer med en dampmengde på 25 g/min og oppover bør være effektiv nok til å stryke de fleste tekstiler.

Stor vanntank

En vanntank på minst 150 ml vil forsikre deg om at du kan steame flere plagg uten at vanntanken går tom. Hvis du er en som tenker å steame flere plagg av gangen, bør en stor vanntank altså være en høy prioritet.

Flere innstillinger

En steamer med flere innstillinger vi la deg tilpasse dampstyrken til hvilken tekstil du ønsker å glatte ut. For de som har tenkt til å bruke steameren sin til å stryke mer delikate tekstiler, som silke, vil flere innstillinger være spesielt viktig.

Automatisk avslåing

Steamere som slår seg av automatisk etter det har gått 30-60 minutter hvis de ikke har blitt brukt, vil være tryggere å bruke med tanke på brannsikkerhet. Det er tross alt fort gjort å glemme å skru av noe når man har det hektisk om morgenen.

Komfort

En steamer som ikke er god å bruke, kommer ikke til å bli brukt like ofte. Se derfor etter en lett steamer med et ergonomisk korrekt utformet håndtak.

Hvordan testet vi?

I vår steamer test, la vi hovedvekten i vår vurdering på hvor effektive de ulike modellene var til å fjerne krøller og skape et glatt og pent resultat på ulike tekstiler. For å teste hvor effektive de var på røffere tekstiler, brukte vi som oftest plagg av denim og bomull. For å teste effektivitet på mer delikate stoffer, brukte vi plagg av silke og chiffon.
I tillegg til dette, vurderte vi også hvor stor vanntank de ulike modellene hadde, og hvor komfortable de var å bruke. Automatisk avslåing etter 30-60 minutter med inaktivitet ble også veid opp. Oppvarmingstid ble ikke inkludert som en vurderingsfaktor da alle modellene i vår steamer test ble varme på omtrent samme tid (25-30 sekunder). Antall innstillinger ble heller ikke inkludert i vurderingen, da vi mener at modellenes faktiske resultater er viktigere enn hvordan disse resultatene ble oppnådd.

Les videre