Robotstøvsuger test nytt bilde

ØKENDE TREND: Robotstøvsugere blir stadig mer vanlig i norske hjem, og det er lett å forstå hvorfor. 

Stor robotstøvsuger test – Vi har funnet den beste modellen

Neatsvor X600 Pro gir utrolig mye ytelse for pengene.

Sist oppdatert 2. Januar, 2024

TESTVINNER

Neatsvor X600 Pro

Toppmodellen fra Neatsvor overgår alle andre støvsugere i testen og er den beste på markedet i 2024.
Rengjøring
5/5
Navigasjon
4.5/5
Kapasitet
5/5

Annonsørlenke

Andreplass

Roborock S8 robotstøvsuger (hvit)

Roborock S8

S8 fra Roborock er et godt valg, men presterer dårligere enn Neatsvor X600 Pro. Den er også 1500 kroner dyrere.
Rengjøring
5/5
Navigasjon
4/5
Kapasitet
4/5

Annonsørlenke

Tredjeplass

Xiaomi S10 robotstøvsuger sett ovenfra

Xiaomi S10

Xiaomi S10 er en god løsning for deg på et budsjett. Her får du en ganske god støvsuger for litt over halvparten av pengene.
Rengjøring
3/5
Navigasjon
3.5/5
Kapasitet
4/5

Annonsørlenke

Hva bør du se etter?

Se etter en robotstøvsuger med høy sugekraft, større og flere sidebørster, en mopp med stor overflate og et ekte HEPA filter.
Se etter lasersensorer, LIDAR-teknologi og kameraer for sømløs navigering rundt om i hjemmet.
En romslig støvbeholder på minst 500 ml er nøkkelen til sjelden tømming.
Se etter en app som lar deg starte og stoppe rengjøringen, planlegge rengjøringen, legge inn forbudte soner og kartlegge flere rom og etasjer.
Batteritiden på støvsugeren bør være tilstrekkelig til å rengjøre hele leiligheten/huset uten å måtte settes på lading.
Børster, moppeduker og filtre må erstattes en dag. Sørg for å velge en produsent som selger dette, helst til en rimelig pris.

Robotstøvsuger best i test

1. Neatsvor X600 Pro robotstøvsuger

Neatsvor X600 Pro er vinneren av vår store robotstøvsuger test og leverer enestående rengjøringsresultater til en forsvarlig pris. 

Med sine store sidebørster og høye sugekraft på 6000 Pascal, vil denne støvsugeren fjerne hver eneste støvpartikkel fra både hardt gulv og tepper, inkludert dyrehår. 

Vaskemoppen etterlater det imponerende rent med sin store overflate og justerbare vannmengde.  

Takket være høypresis lasernavigasjon, unngår X600 Pro alt av hindringer i hjemmet og kan kartlegge opptil fem etasjer utrolig nøyaktig. Batteritiden på 180 minutter sørger for uavbrutt rengjøring av selv større boliger. 

Appen er testens mest brukervennlige og funksjonsrike. Reservedelene til Neatsvor X600 Pro er de billigste på markedet, som gjør den billig i drift over tid. 

FORDELER

ULEMPER

2. Robotstøvsuger Roborock S8

Roborock har lenge vært kjent for sine gode robotstøvsugere, og fortsetter å imponere med Roborock S8. 

Våtvasken til S8 er eksepsjonelt god, da moppen vibrerer 3000 ganger i minuttet. Dette gir gulvene en ordentlig skrubb, på lik linje som moppen til Neatsvor X600 Pro.

På tepper og harde overflater leverer S8 kjempegode resultater. Høy sugekraft på 6000 Pascal i kombinasjon med de nye gummibørstene fjerner nærmest alt av smuss og rusk du kan forestille deg, inkludert dyrehår. 

Batteritiden på 180 minutter er lang nok til å rengjøre de fleste boliger på én ladesyklus. Appen er intuitiv og rask. 

Hvis vi skulle tatt denne robotstøvsugeren på noe, er det at den etterlater litt smuss i hjørner. Mangelen på et frontkamera, til tross for en LIDAR sensor, fører også til at den kjører over ledninger og andre små hindringer iblant. Prisen er litt høy. 

FORDELER

ULEMPER

3. Xiaomi robotstøvsuger S10

Med S10 robotstøvsuger fortsetter Xiaomi å vise at de kan levere kvalitet uten å tømme lommeboken. 

Støvsugeren har en høy sugekraft på 4000 Pascal og en effektiv sidebørste, som gjør den svært kapabel på både hardt gulv og tepper. 

Vaskemopp er også inkludert, som er svært overraskende på dette prispunktet. Våtvaskresultatene er ikke de beste, men vil fjerne litt lett søl. 

Takket være en LIDAR-sensor og en infrarød sensor, navigerer S10 seg flott rundt om i hjemmet. Første gangen den kjøres i hjemmet, vil den kunne kollidere med enkelte ting, men dette vil forbedres for hver gang den kjøres. Appen er intuitiv, men ikke den beste vi har testet. 

Både støvbeholderen og vanntanken har en lav kapasitet. Batteritiden på 90 minutter er heller ikke så god, men du får fortsatt utrolig mye støvsuger for pengene med Xiaomi S10. 

FORDELER

ULEMPER

4. Dreame robotstøvsuger D10 Plus

D10 Plus er den billigste modellen i vår robotstøvsuger test som har inkludert dokkingstasjon med automatisk tømming. Et utrolig godt tilbud med tanke på prislappen. 

Med en sugekraft på 4000 Pascal og en stor sidebørste er den dyktig på hardt gulv, men har dessverre en lite imponerende mopp. Den får opp en del rusk fra tepper, men etterlater ikke et spesielt rent uttrykk. 

D10 Plus navigerer seg rundt i hjemmet ved hjelp av en LIDAR-sensor fremfor kamerasensorer. Dette fungerer greit, men betyr også at den vil suge til seg løse kabler og andre små objekter som ligger rundt omkring. 

Beholderne til Dreame D10 Plus har grei størrelse, men kunne vært større. Batteritiden på 150 minutter vil være tilstrekkelig for de fleste boliger.

Appen fungerer utmerket når den er i gang, men preges dessverre av stabilitetsproblemer på både iOS og Android.

FORDELER

ULEMPER

5. Deebot robotstøvsuger EcoVacs Ozmo 950

Deebot EcoVacs Ozmo 950 er en relativt prisvennlig robotstøvsuger som imponerer med gode navigasjonsevner, mopp med skrubbefunksjon og en batteritid på 200 minutter.

Den beveger seg selvsikkert rundt i hjemmet med lasernavigasjon og håndterer de fleste partikkelstørrelser på både hardt gulv og tepper. 

Det nye børstesystemet til Ozmo 950 er svært effektivt og gjør opp for den lave sugeevnen på 1500 Pascal. 

Vaskemoppen fjerner mer søl enn de fleste andre mopper i testen. En relativt stor ulempe er robotstøvsugeren fra Deebot ikke alltid støvsuger hele rommet. Appen er også preget av litt feil her og der. 

Dokkingstasjon med automatisk tømming kan kjøpes for omtrent fire tusen kroner, dersom det er ønskelig. 

FORDELER

ULEMPER

6. Nedis robotstøvsuger

Nedis sin robotstøvsuger er en rimelig modell som koster rundt fire tusen kroner, og bringer med seg flere tiltalende egenskaper. 

Den har en stor støvbeholder på 600 ml som er praktisk for rengjøring av større områder, samt en stor vanntank på 350 ml som legger godt til rette for mopping. 

Den brukervennlige appen gir god tilgang på de fleste funksjoner. 

Støvsugeren fra Nedis bruker lasernavigasjon for å bevege seg rundt i hjemmet. Den fungerer stort sett bra, men kan noen ganger støte borti ting.

Rengjøringsresultatene er middelmådige, spesielt på tepper, hvor den klarer seg dårlig. Selv om støvsugeren fra Nedis har to store sidebørster, er sugekraften på 2000 Pascal rett og slett for lav. 

Vaskemoppen produserer også relativt middelmådige resultater, men vil fjerne lett søl med sin respektable overflate. Batteritiden på 120 minutter er akseptabel, men ikke spesielt god. 

FORDELER

ULEMPER

7. Neato robotstøvsuger D10

Neato D10 er en robotstøvsuger som hadde vært et utrolig godt kjøp for noen år siden, men som ikke har klart å holde følge med sine konkurrenter. 

Neato D10 er svært effektiv på harde overflater og tepper takket være et spesielt børstesystem og en brukbar sugekraft på 2500 Pascal. Dessverre, mangler den vaskemopp. Dette er en forventet funksjon for en maskin i denne prisklassen.

Neato D10 manøvrerer seg rundt om i hjemmet med LIDAR sensorer, men dunker relativt ofte inn i stolbein, vegger, og lignende. Dette skyldes nok at den ikke har et fremovervendt kamera. 

Støvbeholderen på 700 ml er mer enn romslig, som er et stort pluss.

Appen, selv om Neato sier at denne har blitt forbedret, er heller ikke god nok. Sammenlignet med konkurrentene, har denne appen både flere småfeil og færre funksjoner.

Batteritiden på 300 minutter gir den en stor stjerne i boka, men gjør dessverre ikke opp for alle de andre manglene. 

FORDELER

ULEMPER

8. Lenovo robotstøvsuger T1S Pro

Lenovo T1S Pro er en robotstøvsuger med et flott design og  flere forløsende egenskaper. 

Først og fremst, får du med en dokkingstasjon for automatisk tømming – perfekt for deg som misliker å tømme din robotstøvsuger. 

Rengjøringsresultatene til T1S Pro er gode på harde overflater, men svært middelmådige på tepper. De ineffektive sidebørstene parret med den lave sugekraften på 2700 Pascal holder dessverre ikke mål. 

Navigasjonsferdighetene til T1S Pro er gode, takket være et presist lasernavigasjons-system. Batteritiden på 150 minutter er lang nok for de fleste behov, mens appen er brukervennlig og funksjonsrik. 

Vaskemoppen gjør en middelmådig jobb, og er ingenting å skryte av. Selv om vi ikke opplevde dette selv, har noen brukere rapportert problemer ved overføring av støv til dokkingstasjonen. Det er også rapportert inn at rusk kan sette seg fast i støvbeholderen.

FORDELER

ULEMPER

9. Samsung robotstøvsuger JetBot+

Samsung sin robotstøvsuger rengjør hardt gulv som en drøm, men støter dessverre på litt trøbbel så fort den møter tepper. Sugekraften på 2500 Pascal burde vært litt høyere, samtidig som den kunne vært utstyrt med én til sidebørste. 

Med tanke på den stive prislappen, burde Jetbot+ vært utstyrt med en mopp. Dette fraværet er skuffende, spesielt til denne prisen fra en stor aktør som Samsung.

Dokkingstasjonen med automatisk tømming er luksus og må kun tømmes én gang omtrent annenhver måned. 

Den nøyaktige LIDAR sensoren gir Jetbot+ ganske gode navigasjonsferdigheter. Fraværet av kameraer fører allikevel til at den stanger inn i ting, fra en tid til en annen. 

Et stort minus er at støvsugeren fra Samsung bråker mer enn alle de andre modellene i testen. Styr unna denne. hvis du er lydsensitiv. 

Appen er brukervennlig og gir god kontroll over de fleste funksjoner. Batteritiden på 90 minutter er for kort, spesielt med tanke på prislappen til maskinen. 

FORDELER

ULEMPER

10. Miele robotstøvsuger Scout RX3 Home Vision HD

RX3 fra Miele er en interessant robotstøvsuger da den tilbyr funksjoner som live kameraovervåkning, samtidig som den mangler enkelte nøkkelfunksjoner som moppevask og no-go-zones.  

RX3 rengjør godt på hardt gulv, men sliter med å grundig rengjøre tepper. Dette skyldes den litt for lave sugekraften på 3000 Pascal og de to, litt for små sidebørstene. 

Dersom du ikke liker apper, tilbyr Miele en brukervennlig fjernkontroll i tillegg. Appen er god og brukervennlig, men åpner dessverre ikke for lagring av mer enn to etasjer. 

RX3 navigerer seg flott rundt om i hjemmet med LIDAR-sensorikk og unngikk alt av hindringer i stuen den ble testet i. En ganske stor ulempe er at den ikke alltid finner veien tilbake til ladestasjonen. Her må du manuelt sette den til lading. 

Batteritiden på 120 minutter er lav, spesielt med tanke på hvor mye denne støvsugeren koster. 

FORDELER

ULEMPER

11. Flexit robotstøvsuger cvrobo

Flexit robotstøvsuger skiller seg ut i vår test fordi den er den eneste som kan tømme seg selv i den sentrale støvsugeren. Denne funksjonen er veldig praktisk, men dessverre stopper støvsugeren fra Flexit å imponere her. 

Rengjøringsresultatene, til tross for den høye prisen, er ikke noe bedre enn du får hos modeller som koster under halvparten av prisen. Sugekraften på 1800 Pascal er svak, og børstene er rett og slett ikke effektive nok.

Vaskemoppen er grei, men den klarer bare å fjerne lett søl. Når det kommer til å navigere rundt i rommet, virker robotstøvsugeren litt forvirret, selv om den er utstyrt med LIDAR sensorer. Den kolliderer relativt ofte med møbler og andre ting i hjemmet. 

Appen til cvrobo er både rik på funksjoner og lett å bruke. Batteritiden er 100 minutter er kort og dessverre nok en skuffelse. 

FORDELER

ULEMPER

12. Electrolux Pure i9 robotstøvsuger

Electrolux Pure i9 er en bronsefarget robotstøvsuger som fort skiller seg ut med sin digitale klokke og trekantede form. Den unike formen gjør det lettere for Pure i9 å komme til å hjørner, og gir den et unikt utseende. 

Pure i9 har kjempegode navigasjonsferdigheter, takket være sitt 3D-vision system. 3D-vision består av både lasersensorer og kameraer. 

På harde gulv leverer den dessverre middelmådige resultater. Den klarer seg spesielt dårlig på tepper, mest på grunn av den lave sugeevnen på 1600 Pascal. Sidebørsten kunne også vært større. 

Pure i9 har ingen vaskemopp, som er uakseptabelt når støvsugeren koster syv tusen kroner. Batteritiden på 60 minutter er den korteste i vår robotstøvsuger test. 

Android-appen hatt en del problemer med krasj under oppsettet. iOS-appen fungerte flott, selvom appen i seg selv har litt begrenset med funksjoner sammenlignet med sine konkurrenter. 

FORDELER

ULEMPER

13. Makita robotstøvsuger DRC200Z

Makitas robotstøvsuger er hovedsakelig laget for de med behov for å rengjøre massive industrielle områder. 

Rengjøringsmessig er den utrolig god på både hardt gulv og tepper, mye takket være to store sidebørster og en effektiv hovedbørste. Sugeevne er ikke oppgitt av produsent, men antas til å være i overkant av 4000 Pascal. 

Støvbeholderen er den største i vår robotstøvsuger test og har en kapasitet på 2500 ml. Batteritiden på 230 minutter er også svært lang. 

Ulempene? Den er ekstremt dyr og har ingen vaskemopp. Batteriene, vil også koste deg ekstra, som gir en total kjøpssum på opp mot seksten tusen kroner. 

Navigasjonsmessig er den god, men på ingen måte utmerket. Den setter seg fast til tider, og spiller av en svært sjenerende alarmlyd, som man dessverre ikke får muligheten til å slå av. 

Over til størrelse, er støvsugeren fra Makita ganske stor. Dette gjør det vanskelig for den å rengjøre under møbler. No-go-zones må markeres fysisk med markeringsteip, da denne ikke kommer med app. 

FORDELER

ULEMPER

14. Menuett robotstøvsuger (robotstøvsuger JULA)

Robotstøvsugeren fra Menuett kan virke som et fristende valg ved første øyekast, men leverer dessverre på få andre fronter enn pris. 

Hele formålet med en robotstøvsuger skal være å bruke mindre tid å rengjøring hjemme. Dessverre, må du nesten være like involvert i rengjøringsprosessen med denne som med en tradisjonell støvsuger. 

Rengjøringsrosessen stanses så fort støvsugeren fra Menuett støter på selv de laveste av teppekanter. Du må også manuelt be den returnere til ladestasjonen. Batteritiden på 90 minutter gir den for lite tid til å rengjøre større områder. 

Støvsugeren fra JULA kommer med mopp, men den har ingen vanntank. Du må med andre ord væte gulvet med såpevann selv. 

Sugekraften på kun 1800 Pascal og de to ineffektive sidebørstene gir dårlige rengjøringsresultater på både hardt gulv og tepper.

Vår anbefaling? Øk budsjettet ditt på robotstøvsuger eller gå for en tradisjonell støvsuger med et ULPA filter og flere børstehoder til samme pris. 

FORDELER

ULEMPER

15. Kärcher RC3 robotstøvsuger

Tyske Kärcher er best kjent for sine utmerkede høytrykkspylere, vindusvaskere og kantklippere. Dessverre, lever ikke robotstøvsugeren deres helt opp til forventningene. 

RC3 fra Kärcher koster syv tusen kroner uten å rengjøre bedre enn konkurrentene til under halve prisen. Sugekraften på 2600 pascal er ikke spesielt høy, og RC3 har kun én sidebørste. 

Fraværet av en mopp i seg selv er uakseptabelt for en støvsuger i denne prisklassen, for ikke å snakke om den beskjedne støvbeholderen på 350ml. 

Videre, er RC3 preget av en del tekniske problemer. Under vår testing, stanget den inn i flere stolbein og returnerte flere ganger til ladestasjonen uten å begynne ladeprosessen. Dette lasernavigasjons-systemet er ikke presist. 

Appen – en essensiell del av enhver robotstøvsuger – er treg, lite intuitiv og kræsjer til og med fra en tid til en annen. Batteritiden på 90 minutter er kort. Vi forventet mer fra den tyske giganten.

FORDELER

ULEMPER

Tabell for sammenligning


Neatsvor X600 Pro

Roborock S8

Xiaomi S10

Dreame D10 Plus

Deebot Ozmo 950

Samsung JetBot +

Nedis SmartLife

Neato D10

Miele Scout RX3

Lenovo T1S Pro

Flexit cvrobo

Electrolux i9

Makita DRC200

Menuett

Kärcher RC3
Pris 5999,– 7499,– 3299,– 4299,– 4471,– 7490,– 3999,– 4890,– 7690,– 5999,– 8989,– 6799,– 12888,– 1499,– 6999,–
Sugekraft 6000 PA 6000 PA 4000 PA 4000 PA 1500 PA 2500 PA 2000 PA 2500 PA 3000 PA 2700 PA 1800 PA 1600 PA Ikke oppgitt 1800 PA 2600 PA
Støvbeholder 600 ml 400 ml 400 ml 400 ml 430 ml 400 ml 600 ml 700 ml 400 ml 400 ml 600 ml 700 ml 2500 ml 400 ml 350 ml
Vanntank 350 ml 300 ml 300 ml 145 ml 240 ml 350 ml 110 ml 150 ml
Batteritid 180 minutter 180 minutter 120 minutter 150 minutter 200 minutter 90 minutter 120 minutter 300 minutter 120 minutter 150 minutter 100 minutter 60 minutter 230 minutter 90 minutter 120 minutter
Høyde 9,8 cm 9.6 cm 9,5 cm 9,6 cm 9,3 cm 10 cm 9,6 cm 10,3 cm 8,5 cm 9,8 cm 8,0 cm 8,5 cm 18 cm 7,8 cm 9,6 cm
Klatreevne 20 mm 20 mm 20 mm 20 mm 20 mm 15 mm 15 mm 16 mm 17 mm 20 mm 15 mm 22 mm Faktor 15 mm 15 mm
Lydnivå 64 dB 69 dB 65 dB 65 dB 66 dB 76 dB 65 dB 69 dB 71 dB 70 dB 67 dB 75 dB 64 dB 71 dB 71 dB
Kartlegging 5 etasjer 4 etasjer 5 etasjer 3 etasjer 3 etasjer 15 etasjer 5 etasjer 3 etasjer 2 etasjer 1 etasje 1 etasje 3 etasjer 3 etasjer
Automatisk lading
App tilkobling
No-go-zones

Hva har vi vurdert?

For at en robotstøvsuger skal være verdt dine hardt opptjente penger, må den score bra på flere områder. Vi vurderte seks hovedkriterier under vår testprosess i en 90 m² leilighet, hvor vi hadde hovedfokus på basisfunksjonalitet og ytelse. Ekstrafunksjonalitet ble også vektlagt, men i mye mindre grad.

Oppsamlingsevne

Oppsamlingsevne er det aller viktigste aspektet ved en robotstøvsuger. Derfor la vi spesielt stor vekt på hvordan ulike robotstøvsugere håndterte smuss av ulik størrelse på både hardt gulv og tepper. Vi strødde ut mel for å se deres effektivitet på små partikler, riskorn for mellomstore og makaroni for de større. For å teste hvor effektive de var til å fjerne dyrehår, strødde vi ut litt hår fra den lokale hundefrisøren.

Navigasjon

Navigasjonsevnen til robotstøvsugerne ble satt på prøve ved å utplassere diverse hindringer typisk for et vanlig hjem og observere om de ble unngått eller ikke. Vi simulerte et vanlig hjem ved å innrede test-leiligheten med leker, tøfler, kabler og diverse møbler. De fleste modellene stanget inn i ett eller flere gjenstander, mens enkelte navigerte seg sømløst rundt absolutt alt av hindringer.

Mopping

For å evaluere effektiviteten til de ulike støvsugerne med vaskemopp, sølte vi ut bestemte mengder med både melk, ketchup og honning. Melk, som er en tyntflytende væske, viste seg å være den enkleste utfordringen for støvsugerne. De fleste modellene klarte å fjerne melken uten større problemer. Ketchup, med sin tykkere konsistens, var en litt tøffere utfordring. Noen av støvsugerne slet med å fjerne den helt, spesielt fra mellom fliser. Honning, med sin seige og klissete natur, ga støvsugerne den største utfordringen. Den testet virkelig maskinenes evne til effektivt å bryte ned og fjerne klissete rester.

Klatring

De fleste hjem er innredet med tepper og andre små hindringer som robotstøvsugeren må evne å klatre over for å kunne rengjøre hele hjemmet. Ved å plassere ut 2mm papirark og stable disse oppå hverandre, kunne vi presist måle hvor god klatreevnen til enhver støvsuger var.

Lydnivå

For å holde hjemmet rent til enhver tid, lar mange robotstøvsugeren kjøre flere ganger i uken. Derfor er det viktig at den fungerer med et lavt lydnivå for å unngå forstyrrelser. Vi har målt støynivået med en desibelmåler. Mens noen støynivåer stemte med det produsenten sa, var det litt avvik på andre modeller.

App tilkobling

Da moderne robotstøvsugere styres med app, er det viktig at denne er lett å bruke og gir tilgang til alle nødvendige funksjoner. De fleste appene var greie nok, mens noen utmerket seg spesielt godt.

Hvorfor stole på Testguru?

Flere tester