Slow juicer test hovedbilde

OPPSKRIFT: Vi testet hver juicer med 100 gram eple, 50 gram gulrot, 30 gram sitron og 5 gram ingefær.

Test av slow juicere – Økende trend i Norge

Vi har testet de mest populære slow juicerne, hvor én modell virkelig skilte seg ut.

Sist oppdatert 1. Januar, 2024

Hva bør du se etter?

Se etter en juicer med minst 200 watt for å være sikker på at den takler selv harde, mer fiberrike ingredienser.
Juicere med et stort innmatingsrør lar deg juice frukt og grønt uten å måtte skjære de opp i små biter på forhånd.
Større beholdere til juice og fruktkjøtt lar deg lage mer juice av gangen.
En juicer som er enkel å rengjøre, vil være mer fristende å bruke.

SLOW JUICER BEST I TEST

1. Sam Cook NutriFlow Slowjuicer

Av alle juicerne vi testet, var juiceren fra Sam Cook uten tvil den beste.

Det store innmatingsrøret lot oss juice store frukter, som epler, uten å måtte kutte de opp i mindre biter. Dette sparte oss for mye tid og gjorde juicingen til en mye mer morsom prosess.

Juiceren fra Sam Cook taklet både eple, gulrot, sitron og ingefær uten problemer og skviste ut mer juice fra disse ingrediensene enn noen annen juicer i vår test (74,1%).

Den ferdige juicen var klar, frisk og inneholdt minimalt med fruktkjøtt. Vi testet også den inkluderte silen for smoothies. Denne gjorde juicen mer fruktig og fyldig ved å øke innholdet av fruktkjøtt. 

Rengjøringen av juiceren var utrolig enkel, mye takket være den automatiske rengjøringsfunksjonen. Her var det bare å helle vann ned i innmatingsrøret og lene seg tilbake mens maskinen renset seg selv. Etter det, trengte vi kun å skylle delene kjapt og la de tørke. 

Hvis du ønsker å lage sorbet med din Sam Cook slow juicer, selges ekstra sil for dette til 399 kroner, men er ikke inkludert.

Sam Cook NutriFlow Slow Juicer

FORDELER

ULEMPER

Witt by Kuvings test

2. Witt by Kuvings slow juicer C9620DG

Juiceren fra Witt kom på en god andreplass, og er en utrolig god slow juicer. Med det sagt, undrer vi oss litt over hva man betaler opp mot syv tusen kroner for.

Denne modellen, som juiceren fra Sam Cook, har et stort innmatingsrør som lar deg juice et større utvalg av hele frukter enn med andre modeller.

Selv om vi måtte kutte opp noen av de litt større eplene, fikk vi plass til de fleste av de i innmatingsrøret. Dette er en klar fordel som gjør Witt-juiceren mye mer attraktiv for regelmessig bruk.

Witt-juiceren håndterte alle ingrediensene vi brukte uten problemer, og klarte å utvinne 71,4% juice fra dem. Juicen var frisk, klar og god med minimalt fruktkjøtt.

Rengjøring av denne juiceren gikk greit, takket være en gul rengjøringsbrakett som kan festes rundt juice-silen. Ved å vri denne braketten rundt noen ganger, fikk vi fjernet det meste av juice-rester. Etter litt ekstra skylling og skrubbing, ble juiceren helt ren.

Hvis du er en person som liker juice med mye fruktkjøtt, må du dessverre kjøpe en ekstra grov sil for 699 kroner. Til denne prisen, får du heldigvis også med en sorbet-sil.

Witt by Kuvings slow juicer C9620DG

FORDELER

ULEMPER

SLOW JUICER TEST

3. Wilfa Juicemaster slow juicer SJ1B500

Wilfa har lenge vært kjent for å levere gode produkter til en fornuftig pris. Du lurer kanskje på hvordan slow juiceren deres lever opp til dette ryktet? Vel, den tilbyr mye for pengene, men kan ikke sammenlignes med testens første- og andreplass. 

Innmatingsrøret til denne juiceren er lite, som er en åpenbar svakhet. Dette krevde at vi måtte dele alle eplene i fire biter før de kunne juices. Etter å ha juicet hele epler med flere andre juicere i testen, virket dette ganske tungvint.

Under juicing, hadde maskinen ingen problemer med å håndtere verken epler, gulrøtter eller sitron, men etterlot en del rester av ingefær inne i maskinen. 

Vår måling viste at juiceprosenten fra Wilfa-juiceren var 68,3%. Juicen var frisk og god, men manglet den tydelige ingefærsmaken som vi smakte i juicen laget med de andre maskinene. Mengden fruktkjøtt var også litt høyere. 

En stor fordel med juiceren fra Wilfa, er at den kommer med en sil som er enklere å rengjøre. Litt lett skrubbing og skylling var alt som skulle til for å gjøre denne juiceren ren.

Wilfa Juicemaster slow juicer SJ1B500

FORDELER

ULEMPER

SLOW JUICER TEST

4. Witt Premium slow juicer WPS200B

Siden Witt tilbyr så mange slow juicere, tenkte vi at det ville være spennende å teste en av de litt mer rimelige modellene. 

Akkurat som Wilfa-juiceren, kommer denne med et lite innmatingsrør. Som nevnt tidligere, ser vi på dette som et minus. Hvis du derimot ikke har noe imot å skjære opp ingrediensene dine før juicing, vil ikke dette ha noe å si.

Når det kommer til juicemengde, klarte den rimeligere modellen fra Witt å utvinne 69,7% av juicen til ingrediensene våre. Som Juiceren fra Sam Cook, inkluderte denne flere siler. 

Juicen laget med den «fine» silen var klar og god. Innholdet av fruktkjøtt var lite, men fortsatt merkbart. Juicen laget med den «grove» silen hadde mer fruktkjøtt og minnet oss litt mer om en smoothie.

Rengjøring av denne juiceren var dessverre litt omfattende, da den verken hadde en automatisk rengjøringsfunksjon eller en børstebrakkett som sin dyrere storebror, Witt C9620DG. For å være ærlige, syntes vi at dette var skuffende for en juicer i denne prisklassen.

Witt Premium slow juicer WPS200B

FORDELER

ULEMPER

SLOW JUICER TEST

5. Kenwood PureJuice XL JMP85.000SI

Kenwood har produsert kjøkkenapparater i årevis, inkludert slow juicere. Av den grunn, var vi spesielt ivrige på å få testen denne modellen. 

En ting vi virkelig ikke likte med juiceren fra Kenwood var det veldig spesielle matesystemet. I motsetning til de andre juicerne vi testet, hvor motoren gikk kontinuerlig og man kunne tilsette frukt når man ville, fungerte denne juiceren annerledes.

Her måtte vi åpne et lokk for å legge inn frukten, og deretter lukke det igjen for å aktivere motoren. Veldig upraktisk, selv om vi skjønner at de har gjort det med vilje for å øke sikkerheten ved bruk av maskinen. 

Til tross for dette, var selve innmatingsrøret stort. Det satt vi stor pris på. 

Juicemengden som ble produsert av Kenwood-juiceren var 66,3%, som er testens laveste. Den ferdige juicen var allikevel smakfull og inneholdt kun litt fruktkjøtt. 

Rengjøring av Kenwood-juiceren tok oss litt tid, da det satt fast en del fruktkjøtt-rester på både silen og presskruen. Kenwood anbefaler deg å skylle maskinen med vann mens motoren går før man starter rengjøring. Dette gjorde vi, men følte ikke at det ga særlig stor effekt.

Kenwood PureJuice XL JMP85.000SI

FORDELER

ULEMPER

Tabell for sammenligning

OBS: Du kan dra tabellen til høyre for å se mer.

Sam Cook NutriFlow
Slow Juicer

Witt by Kuvings
slow juicer C9620DG

Wilfa Juicemaster
slow juicer SJ1B500

Witt Premium
slow juicer WPS200B

Kenwood PureJuice
XL JMP85.000SI
Pris 3899,– 6699,– 1999,– 3499,– 3199,–
Motor 250 W 240 W 150 W 200 W 230 W
Innmatingsrør 80 mm 77 mm 45 mm 55 mm 73 mm
Støynivå 65 dB 63 dB 75 dB 66 dB 69 db
Juicebeholder 1000 ml 400 ml 500 ml 1200 ml 600 ml
Avfallsbeholder 600 ml 600 ml 400 ml 600 ml 600 ml
Juicemengde 74,1% 71,8% 68,3% 69,7% 66,3%
Enkel rengjøring