Vi vet alle hvor viktig det er å være fin på håret. Det gir oss selvtilliten vi trenger. Et av de beste hårverktøyene som finnes er en god rettetang. Men hvilken skal du velge? Det er her vår rettetang test kommer inn i bildet.
Mens feil valg kan ødelegge håret ditt, kan det riktige valget gi uendelige stylingmuligheter og virkelig fremheve din naturlige skjønnhet. For å gjøre valget ditt litt enklere, har vi testet de seks mest populære rettetengene på markedet. Dette er vår rangering, fra best til verst:

Rettetang best i test

1. Dyson Corrale

Rettetang best i test, Dyson Corrale

Den ultimate rettetangen for presis og skånsom styling.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Platene til Dyson Corrale er laget av kobber og er de eneste fleksible platene på markedet. Fordelen med fleksible plater er at de vil bøye seg rundt håret og kun legge trykk der det trengs. Dette reduserer behovet for varme, som er gode nyheter for alle som ønsker å forhindre slitte tupper. 

Platene er buede og har en bredde på 2,5 centimeter. Dette gjør rettetangen god til å både rette ut større partier av håret, lage fine krøller og style med presisjon. 

Temperaturinnstillinger

Dyson Corrale lar deg velge mellom tre ulike temperaturinnstillinger; 165°C, 185°C og 210°C. Selv om vi hadde likt å se enda flere temperaturinnstillinger, opplevde vi tilstrekkelig med kontroll for de fleste hårtyper og ønskede frisyrer. Vi anbefaler den laveste temperaturinnstillingen for fint eller skadet hår, den mellomste for medium eller normalt hår, og den høyeste for tykt eller grovt hår.

Oppvarmingstid

Oppvarmingstiden til Dyson Corrale er på 30 sekunder. Dette er ganske raskt, men fortsatt mye tregere enn de fleste andre modellene i vår rettetang test. Hvis lynrask oppvarmingstid er viktig for deg, anbefaler vi deg å ta en titt på HH Simonsen sin Infinity Salon Pro Styler. 

Kontroll

Rettetangen fra Dyson ligger godt i hånden og kan vendes og vris på akkurat som man ønsker da den er ledningsfri. Dette er et stort pluss. Imidlertid, er vekten på litt over en halv kilo noe man må være obs på.

Hvis batteritiden på 30 minutter er fort kort for deg, kan man bruke denne rettetangen med ladekabelen i. Batteriene lades også opp på kun litt over en time. 

Rettetang TEST

2. HH Simonsen rettetang: Infinity Salon Pro Styler

HH Simonsen rettetang, Infinity Salon Pro Styler

Et profesjonelt hårverktøy til en veldig hyggelig pris.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Platene til Infinity Salon Pro Styler er infusert med turmalin og laget av titan. Titan er et lett og sterkt metall som kan varmes opp utrolig raskt. Av den grunn, blir ofte rettetenger med titanplater brukt av profesjonelle frisører. Turmalin gir platene en ekstra glatt overflate, som reduserer statisk elektrisitet og friksjon. Turmalininfuserte plater produserer også negative ioner, som kan bidra til å gi håret en mer glansfull finish.

Platene til Infinity Salon Pro Styler er 3,8 centimeter brede. Dette gjør denne rettetangen utmerket til å rette større partier med hår, men mindre egnet for å lage krøller og style mindre hårpartier på detaljert vis. 

Temperaturinnstillinger

Infinity Salon Pro Styler lar deg justere temperaturen i intervaller på 5 grader mellom 80°C og 230°C. Dette gir deg 30 temperaturinnstillinger totalt, som er veldig imponerende. Du kan også velge mellom 3 forhåndsinnstilte temperaturer, der 180°C anbefales for fint eller skadet hår, 200°C anbefales for medium eller normalt hår og 210°C anbefales for tykt eller grovt hår. 

Oppvarmingstid

Takket være platene av titan, blir Infinity Salon Pro Styler varm på under fem sekunder. Raskere enn dette får du det ikke. 

Kontroll

Rettetangen fra HH Simonsen ligger komfortabelt i hånden og har en balansert vekt som gir en følelse av høy presisjon. Med det sagt, kommer strømledningen ofte kommer i veien. Ledningen på denne rettetangen er heller ikke svingbar, som gjør den enda mer forstyrrende under styling. 

Rettetang TEST

3. GHD Platinum +

Anbefalt, GHD Platinum +

En svært god, men litt for enkel rettetang.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Platene på GHD Platinum + er keramiske, som er den vanligste platetypen på markedet. Slike plater er gir jevn varmefordeling som reduserer skade på håret og glir lett gjennom håret uten å trekke eller rive i det. 

GHD Platinum + har 2,7 centimeter brede, buede plater. Dette gjør den godt egnet for å rette større partier av hår, lage krøller og detaljarbeid. 

Temperaturinnstillinger

GHD Platinum + regulerer temperaturen automatisk basert på hårtypen din og lar deg ikke justere temperaturen manuelt. Vi synes at rettetangen gjorde en for dårlig jobb til å gjenkjenne hårtyper og liker mye bedre å selv kunne velge temperatur. Den gjennomsnittlige temperaturen til GHD Platinum + lå på omtrent 185°C. Dette ble for lite varme, spør du oss. 

Oppvarmingstid

GHDs rettetang blir varm på 20 sekunder, som er relativt raskt. 

Kontroll

GHDs rettetang er den testens letteste, som gjør den svært god å bruke. Ledningen til denne rettetangen er også svingbar, som gjør at den alltid vil peke nedover uansett hvordan du vrir og vender på rettetangen. Dette er et stort pluss, og gir den en ganske trådløs følelse. 

Rettetang TEST

4. Remington S9880 ProLuxe Adaptive

Rettetang Remington S9880 ProLuxe Adaptive

Et solid hårverktøy til en hyggelig pris.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Platene til Remingtons rettetang er keramiske, akkurat som rettetangen til GHD. Med det sagt, er platene til Remingstons rettetang også infusert med diamantpartikler. Påstanden er at plater infusert med diamant skal tåle mer, gjøre håret glattere og gi en egen glans. Under vår testing, merket vi ingen forskjell på denne og GHD sin Platinum +. Faktisk, synes vi at GHDs rettetang ga enda bedre resultater. 

Platene til denne rettetangen er buede og 2,5 centimeter brede, som gjør den svært allsidig. Dette betyr at du både kan rette større hårpartier, lage lekne krøller og utføre detaljert styling med enkelthet. 

Temperaturinnstillinger

Remingstons rettetang lar deg velge mellom 9 forskjellige temperaturinnstillinger mellom 150°C og 230°C. Dette ga oss god kontroll over varmen, som gjorde styling til en lek. 

Oppvarmingstid

Vi registrerte en oppvarmingstid på litt under femten sekunder på denne rettetangen. Dette er rettetangen med nest best oppvarmingstid i vår rettetang test — imponerende!

Kontroll

Remingtons rettetang har en lav vekt, som vi likte svært godt. Den har også en svingbar ledning, som nesten gir en trådløs følelse. Med det sagt, synes vi ikke denne rettetangen var noe god å holde i. Den virker litt klumpete. 

Rettetang TEST

5. NOOA rettetang Straight & Curl

NOOA rettetang Straight Curl

En enkel og litt utdatert rettetang for den på et budsjett.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Platene til NOOA Straight & Curl er keramiske, som er forventet med tanke på produktets lave utsalgspris. Imidlertid, platene på denne rettetangen også infusert med Turmalin. Som presisert tidligere, kan turmalininfuserte plater gjøre håret glattere og mer glansfullt. Vi forventet ikke å se plater med turmalin for en rettetang i denne prisklassen. 

Platene til NOOA Straight & Curl er buede og har en bredde på 2,3 centimeter. Under testing, opplevde vi disse platene som litt for smale. Med det sagt, er det absolutt en rettetang som egner kan brukes til å lage krøller, rette ut håret på vanlig vis og style mindre hårpartier. 

Temperaturinnstillinger

NOOAs rettetang har 12 temperaturinnstillinger mellom 120°C og 230°C. Her får du god varmekontroll for pengene! 

Oppvarmingstid

Oppvarmingstiden til NOOAs rettetang er testens tregeste, på 60 sekunder. Dette er ikke rettetangen for deg som har dårlig tid om morgningen. 

Kontroll

NOOS rettetang har en slank utforming og veier akkurat 500 gram. Denne kombinasjonen førte til at vi fikk et litt dårlig grep rundt rettetangen, som igjen negativt påvirket hvor presis vi kunne være med den. Vekten var heller ikke helt balansert. Faktisk, kjentes denne rettetangen litt baktung ut. Strømedningen er dessverre ikke svingbar, som gjør at den ofte kommer i veien under styling. 

Rettetang TEST

6. Babyliss 9000 Cordless

Babyliss 9000 Cordless

En trådløs rettetang med alvorlige mangler.

Fordeler

ULEMPER

Plater

Babyliss’ rettetang er utstyrt med helt ordinære keramiske plater, som de fleste andre rettetengene i vår test. Platene på denne rettetangen har buede ender og er 2,3 centimeter brede. Akkurat som platene på NOOA’s rettetang, opplevde vi disse platene som litt for smale. Til tross for dette, byr Babyliss 9000 fortsatt på gode stylingmuligheter. 

Temperaturinnstillinger

Babyliss’ rettetang lar deg velge mellom tre temperaturinnstillinger; 170°C, 180°C og 200°C. Under testing, savnet vi en enda varmere temperaturinnstilling, i tillegg til noen litt kjøligere for de med fint eller skadet hår. Med tanke på prisen, er dette noe man burde fått. 

Oppvarmingstid

Rettetangen fra babyliss blir varm på under femten sekunder, som er svært bra. 

Kontroll

Babyliss’ rettetang er velbalansert og veier 100 gram mindre enn testvinneren Dyson Corrale, som også er en trådløs rettetang. Dessverre, er rettetangen fra Babyliss litt klumpete, som gir deg en lite presis følelse under bruk. Faktum at den er trådløs, gir den en stor fordel over sine rivaler med strømledning. 

Batteriene i denne rettetangen vil vare deg i 30 minutter. Dersom dette blir for kort for deg, anbefaler vi deg å undersøke alternativer da oppladningstiden er på fire timer og den ikke kan brukes under lading. 

Hva bør du se etter i en rettetang?

Se etter en rettetang med buede plater med en bredde på mellom 2,5 og 4 centimeter. Dette vil gjøre rettetangen god til alt; retting, krølling og detaljert styling.
En rettetang med flere temperaturinnstillinger vil gi deg mer kontroll over stylingen. Pass på at rettetangen kan bli ordentlig varm (minst 210°C). Hvis du har skadet eller fint hår, bør den også ha lavere temperaturinnstillinger (160°C og ned).
Jo varmere rettetangen blir, desto mer tid kan du spare.
Rettetangens vekt, vektbalanse og form er viktig for at den skal være god å bruke. Trådløse rettetenger vil gi enda bedre kontroll en de med strømledning. Se etter en rettetang med svingbar ledning dersom du skal ha en med ledning.
Det er viktig at rettetangen har en innebygget funksjon skrur den av etter en viss tid har gått. Vi vet alle hvor lett det er å gå fra en påslått rettetang om morningen.
Ekstrautstyr som reiseetui, ladestasjon og hårkam, er flotte tilskudd til den komplette pakken.

Vanlige spørsmål

Hva er den beste rettetangen?

Den beste rettetangen på markedet er Dyson Corrale. HH Simonsen sin Infinity Salon Pro Styler er også et godt alternativ.

Hva er den beste GHD rettetangen?

Den beste rettetangen til GHD er Platinum +. Denne modellen har det mest likte designet og den nyeste teknologien på markedet.

Kan dere anbefale en rettetang for tykt hår?

Vi kan anbefale HH Simonsen sin Infinity Salon Pro Styler til de med tykt hår. Denne rettetangen kan nå en temperatur på 230 grader og har litt bredere plater på 4 cm som gjør det mer effektivt å rette ut tette lokker.

Kan dere anbefale en billig rettetang GHD?

En god og billig rettetang fra GHD er deres Original Styler. Denne modellen presterer ganske likt som Platinum +, men koster betraktelig mindre.

Hvordan krølle håret med rettetang?

  1. Start med en liten del av håret og fest rettetangen (forsiktig) mot toppen av hårseksjonen.
  2. Trekk rettetangen sakte nedover langs håret som om du skulle rette det som vanlig. Når du kommer til den delen av håret hvor du ønsker at krøllen skal starte (fra midten til slutten av hårdelen for et naturlig, «beachy» utseende), stopp og gå til trinn tre. Det er viktig å gå jevnt fra trinn to til trinn tre mens du fortsetter å bevege rettetangen. Dette krever ofte litt trening.
  3. Vri rettetangen 180 grader (et halvt omdreining) vekk fra ansiktet og trekk forsiktig gjennom resten av håret. Gjenta for hver hårdel. Etter at hele håret er krøllet, bruk fingrene til å massere hårrøttene. Dette vil løsne krøllene og gi deg resultatet du er ute etter.

Sammenligningstabell

NB: Dra tabellen til høyre for å se mer.

Dyson Corrale

HH Simonsen Infinity Salon Pro

GHD Platinum +

Remington S9880 ProLuxe Adaptive

NOOA rettetang Straight & Curl

Babyliss 9000 Cordless
Pris 4799,– 2250,– 2199,– 1390,– 699,– 1517,–
Plater Fleksible kobberplater Titanbelagte plater med oljer og turmalin Keramiske plater Keramiske plater med diamantpartikler Keramiske plater med turmalin Keramiske plater
Bredde 2,54 cm 3,8 cm 2,7 cm 2,5 cm 3,3 cm? 2,3 cm
Temperaturinstillinger 165°C, 185°C og 210°C 80 - 230°C 185°C 150 - 230°C 120 – 230°C 160°C, 180°C og 200°C
Oppvarmingstid
35 sekunder 5 sekunder 20 sekunder 15 sekunder 60 sekunder 15 sekunder
Vekt
563 gram 499 gram 302 gram 387 gram 500 gram 456 gram
Trådløs
Automatisk avstengning