Powerbank test i 2023
Vi har alle vært der. Du er ute på tur, langt unna et ladested og telefonen din har kun noen få prosent igjen. Det virker som telefonen din alltid dør når du trenger den mest, eller hva? Heldigvis eksisterer powerbanks, men hvilken skal du velge? Med over tusen modeller å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvilken som er best for deg. For å gjøre valget ditt enklere, har vi for første gang testet powerbanks hos testguru.no.
Vi har samlet åtte av de mest populære modellene i priskategorien 399 til 1999 kroner for testing, med batterikapasiteter varierende fra 20 000 til 50 000 mAh. De fleste av deltakerne i vår powerbank test lå relativt nær hverandre i ytelse, mens andre utmerket seg spesielt godt. La oss dykke inn i verdenen av portable batterier og avsløre hvilken modell som er vinneren av vår powerbank test 2024.

Powerbank best i test

1. Anker PowerCore Elite Powerbank

Det beste kjøpet på powerbankmarkedet akkurat nå.

Fordeler

ULEMPER

Ytelse

Helt øverst på pallen finner vi PowerCore Elite, som har den høyeste målte batterikapasiteten i vår powerbank test, på hele 84,1% av 25 600 mAh. Dette er en imponerende måling for en powerbank i denne prisklassen og lot oss under testing full-lade vår iPhone 14 syv ganger, vår iPad Air litt over to ganger og vår M2 MacBook Air én gang. Takket være den store ladekraften på 87W, tok det kun 30 minutter å lade opp hver av enhetene til 50%. Og som om ikke det var nok, tar det bare 2,5 timer å lade opp PowerCore Elite. Dette er virkelig definisjonen av kraft i lommeformat og en verdig vinner av vår powerbank test 2024. 

Brukervennlighet

PowerCore Elite er også en svært brukervennlig powerbank. Først og fremst, har den et godt utvalg av USB porter; to USB-A og to USB-C. Noe for enhver smak, med andre ord. Portene tilbyr rikelig med fleksibilitet og tillater deg å lade opptil fire enheter samtidig. PowerCore Elite er også utstyrt med et hendig lite display som viser batteriprosent. Dette displayet eliminerer den fryktede risikoen for å forlate huset med en tappet powerbank – noe vi alle ønsker å unngå. Med en relativt beskjeden størrelse og en håndterlig vekt, er PowerCore Elite virkelig en powerbank man alltid vil finne en unnskyldning til å ta med. 

Powerbank test

2. Xtorm Titan Pro Powerbank

Xtorm Titan Pro Powerbank

En helt fantastisk powerbank som dessverre er litt dyr.

Fordeler

ULEMPER

Ytelse

Xtorm Titan Pro er den dyreste powerbanken i vår powerbank test, men også en av de mest ytelsessterke. Batterikapasiteten på denne powerbanken ble under vår testing målt til 81,9% av 24 000 mAh. Dette var tilstrekkelig til å la oss full-lade vår trofaste iPhone 14 nesten seks ganger, vår iPad Air to ganger og vår Macbook Air én gang.

Når det kommer til ladehastighet, er Xtorm Titan Pro i en klasse for seg selv, med hele 140W å skilte med. Hva betyr dette i praksis, lurer du kanskje på? Vel, det betyr at du blant annet kan lade selv de nyeste og kraftigste Macbook Pro på rekordtid. Under vår testing, fungerte Xtorm Titan Pro akkurat som en hurtiglader du plugget inn i veggen for en splitter ny M2 MAX Macbook Pro. 50% på under 30 minutter er ingenting å kimse av ved lading av en datamaskin av slikt kaliber. 

Over til oppladingshastighet, er Xtorm Titan Pro den raskeste i vår powerbank test, og kan fylles helt opp på kun én og en halv time. Hvis du er en av de som kun er hjemme svippturer av gangen, er dette powerbanken for deg. 

Brukervennlighet

Med en slik ytelse må den vel være utrolig lite brukervennlig? Nei, den er faktisk ikke det. Xtorm Titan Pro er utstyrt med fire USB-C porter og er den eneste deltakeren i vår powerbank test med en innebygd USB ladekabel. Praktisk, ikke sant? Dette betyr at du kan lade opptil fire enheter samtidig, med 140W! Den har også et svært hendig batteridisplay som lett lar deg administrere batterinivå og danne batteriforlengende ladevaner. Størrelsen? Litt stor og klumpete, men med god grunn. Vekten er overraskende lav på kun 670 gram for en powerbank i denne ligaen. 

Ulempen med Xtorm Titan Pro er at den ikke har noen USB-A porter. Ja, USB-C er den nye standarden for USB tilkoblinger, men det betyr ikke at man ikke har bruk for USB-A porter. De fleste av oss bruker nemlig fortsatt slike, litt eldre enheter. Det hadde vært flott å kunne lade opp disse også med samme powerbank, uten å måtte kjøpe en adapter. For noen kan dette virke som flisespikk, mens det for andre er en veldig stor faktor. 

Powerbank test

3. Linocell Premium Powerbank

Linocell Premium Powerbank

En kraftstasjon av en powerbank til en rettferdig pris.

Fordeler

ULEMPER

Ytelse

Linocell sin Premium Powerbank har en høy målt batterikapasitet på 79,4% av 25 600 mAh, hvilket er tredje best i vår powerbank test. Så hvor mange ladinger fikk vi ut av denne? Vel, nesten like mange som vi fikk ut av Anker sin PowerCore Elite. En full-ladet Linocell Premium lot oss full-lade vår iPhone 14 seks ganger, vår iPad Air to ganger, og vår Macbook Air én gang. Her snakker vi høy kapasitet for under tusenlappen. 

Ladehastigheten til Linocell premium er på imponerende 100W (USB-C), som lar deg lade opp virtuelt alle enheter til 50% på kun 30 minutter – hverken det er en telefon, et nettbrett eller en datamaskin. Oppført oppladningstid på selve powerbanken var 3,5 timer, men under vår testing klarte vi å lade den opp på knappe to og en halv time. En svært positiv overraskelse, for å si det mildt. 

Brukervennlighet

Linocell sin Premium powerbank er absolutt et monster på ytelsesfronten, men når det kommer til brukervennlighet kunne den vært litt bedre. Ja, den har en kompakt formfaktor og en relativt lav vekt på 550 gram, men den har også kun én USB-C port og mangler display for batteriprosent.

Å kun ha én USB-C port er en stor ulempe da alle nye enheter kommer utstyrt med USB-C fremover. Hurtigladingen på 100W er også kun er tilgjengelig gjennom denne éne USB-C porten. Ønsker du å lade flere enheter enn den som lades via USB-C porten, må du med andre ord klare deg med 18W lading. Fraværet av et batteridisplay etterlater deg i mørket vedrørende powerbankens batteriprosent, og tillater deg ikke å administrere ladevaner for å forlenge batteriets levetid. 

Powerbank test

4. Dacota Platinum A20 Powerbank

Dacota Platinum A20 Powerbank

En god powerbank for den som kun skal lade telefoner.

Fordeler

ULEMPER

Annonsørlenke

Ytelse

Platinum A20 demonstrerer høy ytelse med en målt kapasitet som tilsvarer 77% av de oppgitte 20 000 mAh fra produsenten. Dette er en utrolig prestasjon for en powerbank til under femhundrelappen. Med en slik kapasitet, klarte vi å full-lade vår iPhone 14 litt over fem ganger og vår iPad Air veldig nærme to ganger. 

Ladehastigheten til Platinum A20 på 20W er nokså rask, og vil holde dersom du kun skal lade telefoner og mindre nettbrett. Det tok 42 minutter for iPhonen å nå 50%, mens det tok oppmot to timer for iPaden å få 50%. Dette er ganske så gode tall. Å lade opp Platinum A20 tok oss litt under fire timer, hvilket er gjennomsnittlig for deltakerne i vår powerbank test. 

Brukervennlighet

Platinum A20 gjør det helt gjennomsnittlig når det kommer til brukervennlighet i vår powerbank test. Ja, powerbanken er lett og relativt liten, men den har også kun én USB-C port og mangler batteridisplay. Skal du lade mer enn én enhet med USB-C, må du med andre ord bruke en adapter. Dette er noe ingen har lyst til å drasse med seg. Fraværet av batteridisplayet gjør det utfordrende å vite hvor mye strøm som er igjen på powerbanken, noe som ofte fører til at man lader powerbanken oftere enn det som faktisk er nødvendig. Som vi alle vet, kan dette tære på batteriets levetid. 

Powerbank test

5. Andersson Powerbank PD/QC 3.0

Andersson Powerbank PD_QC 3.0_

En grei og rimelig powerbank for å lade telefoner.

Fordeler

ULEMPER

Annonsørlenke

Ytelse

Andersson PD/QC 3.0 er ikke en av testens sterkeste når det kommer til ytelse, men den tilbyr samtidig utrolig mye for pengene. Dette er powerbanken for deg på et budsjett, som hovedsakelig skal bruke powerbanken til å lade telefonen din eller et lite nettbrett. Batterikapasiteten på Andersson PD/QC 3.0 ble under vår testing målt til 71,3% av 20 000 mAh, som er utrolig bra for en powerbank i denne prisklassen. Her ble vi faktisk ganske imponert. 

På full lading, klarte den å lade vår iPhone 14 nesten fem ganger, og vår iPad Air nesten to ganger. iPhonen fikk 50% etter 50 minutter, mens iPaden fikk 50% etter oppmot to timer. Det vil ta deg omtrent fire og en halv time å lade opp Andersson PD/QC 3.0. Dette er relativt raskt for en powerbank i denne prisklassen, men ikke spesielt imponerende i året 2024. 

Brukervennlighet

Andersson PD/QC 3.0 er en veldig brukervennlig powerbank. Den har et fint lite batteridisplay, en respektabel vekt på kun 418 gram og en nokså reisevennlig formfaktor. Det eneste som drar den ned er at den kun har én USB-C port. Under vår testing, fant vi også ut av at ladehastigheten synker så fort man forsøker å lade flere enheter samtidig. Utrolig synd!

Powerbank test

6. Nitecore NB20000 mAh batteribank

Nitecore NB20000 mAh batteribank Karbonfiber

En dyr, kraftig powerbank for den mer vektbevisste.

Fordeler

ULEMPER

Ytelse

Nitecore NB20000 leverer høy ytelse, men til en pris som dessverre er litt vanskelig å rettferdiggjøre. Vi målte batterikapasiteten på denne powerbanken til å være 75,5% av de oppgitte 20 000 mAh hevdet av produsenten. Dette er helt midt på treet, men egentlig litt for dårlig for en powerbank til femten hundre kroner. Med det sagt, klarte vi å lade opp vår trofaste iPhone 14 litt over fem ganger, vår iPad Air nære to ganger og vår Macbook Air nesten én gang. 

Takket være ladehastigheten på 45W, klarte Nitecore NB20000 å lade opp både iPhonen og iPaden til 50% på kun 30 minutter. Ladingen av vår Macbook Air gikk noe tregere enn forventet, men den også fikk 50% på under en time. Det tar kun 2,5 timer å lade opp Nitecore NB20000, noe som kan vise seg å være en stor fordel i en travel hverdag eller på en ferie med en fullpakket timeplan.

Brukervennlighet

Nitecore NB20000 skiller seg ut fra mengden takket være sin unike karbonfiberkonstruksjon, som senker vekten betydelig til snaue 324 gram. For den mer vektbevisste, er denne powerbanken altså et kjempevalg. Powerbanken er også ganske slank og kompakt. Når det kommer til brukervennlighet ellers, er det dog godt med rom for forbedring. Nitecore NB20000 har nemlig kun én USB-C port, som er svakt for en powerbank med så høy ytelse ellers. Den har heller ikke noe batteridisplay, som man absolutt burde få når man betaler femten hundre kroner. 

Powerbank test

7. SiGN Super Charge LED Powerbank

SiGN Super Charge LED Powerbank new

En tung powerbank som tilbyr høy kapasitet for pengene.

Fordeler

ULEMPER

Ytelse

SiGN Super Charge er en powerbank med god ytelse til en supervennlig pris, men holder den vann under testing i praksis? Vel, svaret er todelt. Våre tester viser at denne powerbankens faktiske batterikapasitet er 63,2% av produsentens påståtte 30 000 mAh. Dette er litt i det laveste laget, men også noe vi forventet for en powerbank til under femhundrelappen. 

Mens strømmen fløt, klarte vår iPhone 14 å samle nesten seks fulle ladninger, mens vår iPad Air fikk to. Ladekraften til SiGN Super Charge er på respektable 22,5W, som lot oss lade vår iPhone til 50% på 30 minutter. Vår iPad Air ladet litt tregere, men fikk fortsatt 50% etter litt over 1,5 time. Oppladningtiden til SiGN Super Charge er dessverre ganske lang. Det er snakk om seks fulle timer, som trekker denne powerbanken betraktelig ned på ytelsesfronten, og påfølgende ned rangstigen i vår powerbank test. 

Brukervennlighet

Det er dessverre ikke helt rosenrødt på brukervennlighetssiden heller, for denne powerbanken er ekstremt tung. Det er snakk om 730 gram, som du utvilsomt kommer til å kjenne på. Den er også relativt klumpete i sin utforming, som gjør den litt mer sjenerende. Batteridisplayet er derimot stort og pent, som SiGN Super Charge får en liten stjerne i boka for. I en ideell verden, hadde vi også likt å se én til USB-C port på denne powerbanken. Kun én USB-C port i 2024, er litt snaut med tanke på at alle nye enheter fremover vil være utstyrt med akkurat denne porten. 

Powerbank test

8. XO PR125 - Powerbank / Power Station

XO PR125 - Powerbank Power Station

En powerbank vi kanskje hadde elsket for fem år siden.

Fordeler

ULEMPER

Annonsørlenke

Ytelse

XO PR125 er en powerbank vi har lyst til å like, men som dessverre presterer for dårlig i forhold til de andre deltakerne i årets powerbank test. Ja, oppgitt batterikapasitet er på svimlende 50 000 mAh, men i den virkelige verdenen har den kun 56,4% av dette – en betydelig forskjell. Med det sagt, fikk vi ladet vår iPhone 14 hele ni ganger, og vår iPad air tre ganger. Imponerende, ikke sant? Ja, men det tok virkelig sin tid. 

XO PR125 har den laveste ladehastigheten i vår powerbank test på kun 10W. 10W vil tillate deg å lade opp telefonen din relativt raskt, men her stopper dessverre moroa. Under vår testing nådde vi 50% på vår iPhone 14 etter 53 minutter og 50% på vår iPad Air etter oppimot fire timer. Dette er rett og slett for sakte. Den største ulempen med XO PR125 er den utrolig lange oppladningstiden på hele 16 timer. Ja, du leste korrekt, nesten et helt døgn. Ikke akseptabelt og den verste oppladningtiden i vår powerbank test. 

Brukervennlighet

Over til brukervennlighet, scorer heller ikke XO PR125 så bra i vår powerbank test. Den veier over en kilo, er ikke flysikker og har ingen USB-C utganger for lading av mer moderne enheter uten en adapter. XO PR125 sin eneste forløsende egenskap er at den har et svært informativt display som viser både batteriprosent og utgangsspenning i volt og ampere. Dessverre, er ikke dette nok til å klatre seg opp fra sisteplassen i vår powerbank test. 

Slik har vi testet.

Powerbankene i vår powerbank test har blitt vurdert opp mot tre hovedkriterier: Pris, ytelse og brukervennlighet. Ytelse innebærer batteriets totale kapasitet, hvor raskt powerbanken klarer å lade enhetene dine og hvor lang tid det tar å lade opp selve powerbanken. Når det kommer til batterikapasitet, var det utrolig viktig for oss å skille mellom kapasitet som oppgitt av produsenten, og kapasitet i den virkelige verdenen. Ja, for det er faktisk en ganske stor forskjell. For å finne reell kapasitet på alle powerbankene i vår test, måtte vi gjennom en nokså møysommelig prosess. 

Steg én var å konvertere powerbankens kapasitet til Wh (wattimer). Denne målingen tar hensyn til batteriets utgangsspenning, og kan regnes ut på følgende måte: Wh = V* (mAh / 1000). Steg to var å ta hensyn til det uunngåelige energitapet under ladingsprosessen. Her kunne vi fulgt den kjente tommelfingerregelen som tilsier at 70-80% av energien går tapt under ladingsprosessen, men dette hadde blitt for unøyaktig. I stedet, tok vi i bruk et multimeter og noen stødige resistorer. Således forsikret vi oss om at informasjonen vi gir ut, fortsetter å være så korrekt som overhodet mulig. 

Over til brukervennlighet, innebærer dette hvor mange porter powerbanken har, hvilke type porter den har, hvor mye den veier, hvor stor den er, og om den har et batteridisplay eller ikke.

Hva bør du se etter i en powerbank?

MAh står for milliamperetimer og er en indikator på hvor mye strøm som kan lagres i powerbanken. Jo høyere tall, desto flere ganger kan du lade opp enhetene dine før du må lade selve powerbanken. Vær oppmerksom på at mer milliamperetimer ofte ledsages av en høyere vekt. Vær også oppmerksom på at mAh ikke er et nøyaktig mål på batterikapasitet. Men frykt ikke! Vi har målt reell batterikapasitet for hvert produkt, som du kan finne under produktoverskriftene lengre ned. 

Ladekraft, oppgitt i watt (W), er en indikator på hvor kjapt powerbanken klarer på lade opp enhetene dine. Hvis du kun har tenkt til å lade telefon og/eller nettbrett med powerbanken din, vil det sjeldent være behov for mer enn 30W. For referanse, lader en iPhone 14 på maksimal hastighet ved 20W. Dersom du har tenkt til å lade datamaskiner og andre større enheter, må du opp i watt. For referanse, lader en MacBook Pro på maksimum hastighet ved 96W, mens en MacBook Air lader på maksimum hastighet ved 70W. 

Oppladningstid er den tiden det tar å lade opp selve powerbanken. Hvor fort dette skjer, avhenger av wattstyrken ladeinngangen kan håndtere. Jo høyere watt, desto kortere oppladningstid. Husk å bruke en kraftig nok lader når du skal lade opp powerbanken din. Hvis laderen er for svak, vil ikke powerbanken lade like raskt som den kunne ha gjort. 

Et batteridisplay på en powerbank lar deg se hvor mye strøm som er igjen, og hjelper deg med å forvalte ladevanene dine effektivt for å forlenge batteriets levetid. Dette er en funksjon som svært mange setter pris på, men som andre ikke føler behovet for. 

USB-A, USB-C og Micro USB er de ulike portene du kan finne på en powerbank. Sørg for at portene på powerbanken du vurderer å kjøpe er kompatible med laderne og de elektroniske enhetene du allerede har.

Deltakere i vår powerbank test

Dra tabellen til høyre for å se mer. 


Nitecore NB20000 mAh batteribank

SiGN Super Charge LED Powerbank

XO PR125 - Powerbank / Power Station

Andersson Powerbank PD/QC 3.0

Anker PowerCore Elite Powerbank

Xtorm Titan Pro Powerbank

Dacota Platinum A20 Powerbank

Linocell Premium Powerbank
Pris 1499,– 479,– 649,– 399,– 1249,– 2000,– 499,– 999,–
Kapasitet 20 000 mAh 30 000 mAh 50 000 mAh 20 000 mAh 25 600 mAh 24 000 mAh 20 000 mAh 25 600 mAh
Ladekraft 45 W 22,5 W 10 W 18 W 87 W 140 W 20 W 100 W
Oppladningstid 2,5 timer 6 timer 16 timer 4,5 timer 2,5 timer 1,5 timer 4 timer 3,5 timer
Utganger 2 x USB-A, 1 x USB-C 2 x USB-A, 1 x USB-C 4 x USB-A 2 x USB-A, 1 x USB-C 2 x USB-A, 2 x USB-C 4 x USB-C 2 x USB-A, 1 x USB-C 2 x USB-A, 1 x USB-C
Vekt 324 gram 730 gram 1150 gram 418 gram 600 gram 670 gram 365 gram 550 gram
Størrelse 13,6 x 6,0 x 2,1 cm 15 x 6,9 x 4,1 cm 16,5 x 8,1 x 5,5 cm 13,7 x 2,6 x 7,4 cm 18,4 x 2,4 x 8,2 cm 19,2 x 2,7 x 9,0 cm 13,7 x 2,4 c 6,8 cm 18,2 x 2,3 x 7,8 cm
Display
Trygg på fly